Waterman, dit is je maandhoroscoop voor januari 2024

Waterman, dit is je maandhoroscoop voor januari 2024 Waterman, dit is je maandhoroscoop voor januari 2024 Waterman, dit is je maandhoroscoop voor januari 2024

Januari is de maand van goede voornemens, een nieuw begin. Dat wordt dit jaar aangemoedigd omdat Mars – de planeet van actie en initiatief – in doorzetter Steenbok staat. Steenbok is tevens het teken van januari. Wat heb je nog meer nodig om een goede gewoonte tot een vast onderdeel van je leven te maken? Deze maandhoroscoop geeft inzicht.

Maandhoroscoop januari 2024: Waterman

Wanneer ben jij voor het laatst begonnen met mediteren? Hield je dat niet langer dan 5 minuten vol, voordat je afgeleid raakte en iets anders ging doen? Mars in Steenbok zegt dat dit een richting is waarin jij je goede voornemens zou kunnen vormgeven. Heel concreet je spirituele discipline uitwerken en weer tot een vast ritueel maken om te ontdekken dat je daardoor op elk vlak stabieler, gelukkiger en zelfs gezonder wordt. Zie het maar als de top-down benadering: je begint op het bovenste niveau van je wezen om af te dalen naar de diepere lagen. Pranayama, yoga, meditatie of mindfulness; het beoefenen van een van deze vormen van spirituele verdieping vraagt tijd en aandacht. Dat zijn de kwaliteiten die Steenbok je deze maand kan meegeven. Steenbok helpt je om ontastbare zaken en vastigheid vorm te geven. Daarmee kun je een fantastische brug slaan naar de rest van 2024 waarin spiritualiteit het fundament kan worden van meer toewijding bij het uitvoeren van je dagelijkse taken. Zodat je niet langer het idee hebt dat je steeds gehaast onderweg bent naar een doel, naar iets dat af moet. Je ontdekt juist hoeveel plezier het geeft om bezig te zijn met de duizenden dagelijkse dingen, zolang je ze met toewijding doet.

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Steenbok-seizoen: dit betekent het voor jou
Steenbok-seizoen: dit betekent het voor jou