Steenbok, dit is je maandhoroscoop voor juli 2024

Steenbok, dit is je maandhoroscoop voor juli 2024 Steenbok, dit is je maandhoroscoop voor juli 2024 Steenbok, dit is je maandhoroscoop voor juli 2024

Juli is de maand van het teken Kreeft. Dit keer staan de planeten Mercurius vanaf 2 juli en Venus vanaf 12 juli in het teken Leeuw. Dan kan juli wat zonniger uitpakken dan normaal. Hoe laat de zon zijn licht op jouw leven schijnen?

Maandhoroscoop juli 2024: Steenbok

De zon staat recht tegenover jouw sterrenbeeld. Daarmee komt de focus deze maand automatisch te liggen bij je partner, maar dan wel in de rol van spiegel. De zon op deze plek versterkt de behoefte om je met de ander te verbinden. Je identiteit en zelfbewustzijn worden gevormd door de interactie met anderen.

Mocht je geen partner hebben, dan projecteer je deze behoefte op vrienden of familieleden die dicht bij je staan. Het belangrijkste is dat je het gevoel hebt dat je door samen te zijn je individualiteit kunt benadrukken. Dat klinkt misschien tegenstrijdig, maar dat is het niet. Door jezelf in nabij contact met de ander te vergelijken, kun je een beter beeld van jezelf krijgen. “Bij jou werkt dat zo, maar bij mij is het juist precies andersom”, zeg je dan.

Zowel Mercurius als Venus in de zone van intimiteit voeden je behoefte om nóg dichter bij de ander te zijn. Je wilt alles van de ander weten, fysiek helemaal versmelten, al je geheimen met de ander delen. Dat kan verslavend zijn, maar ook transformerend werken. Let wel: als je het gevoel krijgt dat je jezelf aan het verliezen bent, kun je ook bang worden van zo veel intensiteit. Vooral als het gaat om een nieuwe liefde.

Meer horoscopen lezen?

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Astrologie: zo weet je zeker dat jouw sterrenbeeld klopt
Astrologie: zo weet je zeker dat jouw sterrenbeeld klopt