Vissen, dit is je maandhoroscoop voor maart 2024

Vissen, dit is je maandhoroscoop voor maart 2024 Vissen, dit is je maandhoroscoop voor maart 2024 Vissen, dit is je maandhoroscoop voor maart 2024

In de lentemaand nemen we afscheid van de winter (Vissen) en beginnen de seizoenen een nieuwe cyclus (Ram). Waar ligt voor jou de focus? Bij het afronden van zaken of juist bij nieuwe initiatieven?

Maandhoroscoop maart 2024: Vissen

Als Vissen voel jij je van nature thuis bij processen waarin sprake is van een zekere afronding, een afscheid. Je bent immers de hekkensluiter van de dierenriem en als geen ander heb je oog voor de schoonheid van het verval. Dat is een van je krachten. Waar anderen bang zijn of wegkijken, kun jij troost en begrip bieden. In maart bevinden zich steeds vier planeten in jouw teken, in wisselende formatie. Over de gehele maand betekent dit dat je de invloed voelt van Neptunus (de planeet van onbegrensde liefde en empathie), Saturnus (de planeet die gaat over het dragen van verantwoordelijkheid), de zon (die over identiteit gaat), Mercurius (de planeet die heerst over communicatie), Venus (de planeet van de liefde) en Mars (de planeet van initiatief).

Deze tsunami aan planeten spreekt jouw empathische vermogen aan. Het kan daarom gebeuren dat je gevraagd wordt anderen te helpen in een afrondende fase in hun leven. Dat kan gaan over een echtscheiding, iets met werk of een ziekbed. Dat je deze vraag krijgt, voelt als een roeping. Het voelt als iets waarvoor je bent uitverkoren, iets dat jij mag doen omdat jij intuïtief weet hoe je aanwezig kunt zijn en troost kunt bieden terwijl de ander ongestoord zijn of haar emotionele proces doormaakt. Zo’n ervaring kan de reden zijn dat je een nieuwe afslag neemt, waardoor je vaker dit soort dingen kunt doen. Je zult deze maand hoe dan ook ervaren als een waardevolle periode.

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Vissen-seizoen: dit betekent het voor jou
Vissen-seizoen: dit betekent het voor jou