Weegschaal, dit is je maandhoroscoop voor mei 2022

Weegschaal, dit is je maandhoroscoop voor mei 2022 Weegschaal, dit is je maandhoroscoop voor mei 2022 Weegschaal, dit is je maandhoroscoop voor mei 2022

Het teken Stier staat centraal. Mei is de lentemaand waarin de energetische herstart die we jaarlijks in april maken steeds meer vorm krijgt. Dat zie je niet alleen in de natuur die volop tot bloei komt, maar ook in je persoonlijke leven. Welke boodschap heeft mei voor jou?

Maandhoroscoop mei 2022: Weegschaal

Venus bevindt zich het grootste deel van de maand in Ram, waarvan een deel zij aan zij met Chiron. Dat kan betekenen dat jouw partner meer dan normaal geneigd is met je mee te buigen, toe te geven aan jouw wensen en verlangens. Daardoor voel jij je meer gezien en gehoord en dat helpt jou op jouw beurt weer om meer open te staan voor wat belangrijk is voor hem of haar. Een positieve spiraal kan zo ontstaan, maar helemaal zonder valkuilen is Venus door Ram niet. Het kan je ook iets te bewust maken van de tekortkomingen van de ander. Dan kun je proberen de ander te veranderen en dan ontstaat er strijd, want die ander geeft niet zomaar toe. Die heeft – net als iedereen – de behoefte helemaal zichzelf te zijn.

Relatiedilemma

Dat is het eeuwige relatiedilemma: kun je bij elkaar helemaal jezelf zijn, ook als je op de grens komt waar je de ander irriteert en waar het wringt? Lukt het juist dan om de ander in zijn waarde te laten, een oplossing te vinden en elkaar de ruimte te geven? Zie daar je huiswerk voor de maand mei. Dankzij de Venus-Chiron verbinding kom je echter wel tot diepere liefdesinzichten.

Nooit meer een horoscoop missen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar ontvangt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Meer horoscopen lezen?

Volgend artikel
Waar staat Juno in jouw geboortehoroscoop? Dit zegt het over je ideale partner
Waar staat Juno in jouw geboortehoroscoop? Dit zegt het over je ideale partner