Boogschutter: dit is je maandhoroscoop voor november 2022

Boogschutter: dit is je maandhoroscoop voor november 2022 Boogschutter: dit is je maandhoroscoop voor november 2022 Boogschutter: dit is je maandhoroscoop voor november 2022

November is de maand van Schorpioen (en al een beetje van Boogschutter). In de natuur sterft alles af en op 2 november is het Allerzielen, de dag waarop de overledenen worden herdacht. Dat klinkt misschien somber, maar elk einde draagt de kiem van een nieuw begin. Sterven, wedergeboorte en transformatie zijn de thema’s van Schorpioen en van de planeet Pluto die hoort bij Schorpioen. Deze maand besteden we aandacht aan deze duistere planeet die in zijn kern het licht verbergt.

Maandhoroscoop november 2022: Boogschutter

Jij kunt jezelf de hele maand als Pluto’s lieveling beschouwen. Nu ben je ook al de lieveling van Jupiter, maar als die twee samenwerken komt er een soort magie tot stand. Intens geluk, intense voorspoed, intense power. En dat allemaal in een flessenpost die rechtstreeks afkomstig lijkt van de planeten.

Er kan ook een heftige wending plaatsvinden van het lot. Een soort god uit de machine draait je leven 180 graden om. Ten gunste wel te verstaan. Daar kan een afscheid bij horen van een hedonische of destructieve levensstijl. Pluto en Jupiter geven zo’n verlangen naar helderheid dat je de dingen die leuk lijken maar slecht voor je zijn niet langer verdraagt. Je zult misschien afscheid willen nemen van drank, foute vrienden of andere energiezuigers. Dat kan best spannend zijn. Misschien denk je dat er een leegte overblijft, maar het beroemde gezegde luidt: waar God een deur sluit, zet hij een raam open. En door dat raam kan een vogel naar binnen vliegen die jou de boodschap brengt van hoop en geloof. Hoewel je van nature positief bent, zijn er ook momenten dat je het somber inziet. Pluto helpt je om die doorgronden en af te zweren, waardoor positief zijn geen masker is maar een diep doorvoelde staat van zijn.

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Schorpioen-seizoen: dit betekent het voor jou
Schorpioen-seizoen: dit betekent het voor jou