Kreeft: dit is je maandhoroscoop voor november 2022

Kreeft: dit is je maandhoroscoop voor november 2022 Kreeft: dit is je maandhoroscoop voor november 2022 Kreeft: dit is je maandhoroscoop voor november 2022

November is de maand van Schorpioen (en al een beetje van Boogschutter). In de natuur sterft alles af en op 2 november is het Allerzielen, de dag waarop de overledenen worden herdacht. Dat klinkt misschien somber, maar elk einde draagt de kiem van een nieuw begin. Sterven, wedergeboorte en transformatie zijn de thema’s van Schorpioen en van de planeet Pluto die hoort bij Schorpioen. Deze maand besteden we aandacht aan deze duistere planeet die in zijn kern het licht verbergt.

Maandhoroscoop november 2022: Kreeft

Daar gaan we weer, Pluto in Steenbok heeft opnieuw een manier gevonden om jou te plagen. Ditmaal omdat de kracht van Pluto groter is in de maand van Schorpioen. Dan word je opnieuw geconfronteerd met jezelf, meestal in de relatie met je partner. Alles wat jij diegene voor de voeten gooit, komt terug als een dubbele boemerang. Het is alsof je voortdurend in een soort lachspiegel kijkt. Is de ander chagrijnig? Misschien moet je dan wel toegeven dat jij ook niet de vrolijkste bent. Is je partner een controlfreak? Is dat niet ook typerend voor jou? Heeft je geliefde last van jaloezie? En jij dan? Kortom, de splinter in zijn (of haar) oog en de balk in je eigen ogen.

Dat kan ook positief zijn, mits je bereid bent om naar jezelf te kijken en te zien wat jijzelf moet overwinnen. Dan wil de relatie er beter op worden. Maar er zullen lastige momenten zijn, waarop het lijkt of het allemaal aan de ander ligt. Dan laat november zich van haar donkerste kant zien. Tot jij besluit dat jij de eerste stap kunt zetten tot verandering. Dan kan zelfs op de grauwste novemberdag de zon doorbreken.

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Schorpioen-seizoen: dit betekent het voor jou
Schorpioen-seizoen: dit betekent het voor jou