Leeuw: dit is je maandhoroscoop voor november 2022

Leeuw: dit is je maandhoroscoop voor november 2022 Leeuw: dit is je maandhoroscoop voor november 2022 Leeuw: dit is je maandhoroscoop voor november 2022

November is de maand van Schorpioen (en al een beetje van Boogschutter). In de natuur sterft alles af en op 2 november is het Allerzielen, de dag waarop de overledenen worden herdacht. Dat klinkt misschien somber, maar elk einde draagt de kiem van een nieuw begin. Sterven, wedergeboorte en transformatie zijn de thema’s van Schorpioen en van de planeet Pluto die hoort bij Schorpioen. Deze maand besteden we aandacht aan deze duistere planeet die in zijn kern het licht verbergt.

Maandhoroscoop november 2022: Leeuw

Jij bent vooral aan de beurt tussen 15 en 22 november, als de zon, jouw leidende ster, zich verbindt met Pluto. Dan kan jouw creatieve, sprankelende en levenslustige persoonlijkheid een paar donkere dagen doormaken. Een soort persoonlijke zonsverduistering, waarbij je bij alles in je leven vragen stelt. Wie ben ik? Waarom doe ik dit werk? Waarom moet ik zo nodig laten zien wat ik kan? Houd ik wel echt van mijn partner?

Elke hoeksteen van je leven wordt onderworpen aan een diepgaand onderzoek. Dan is het goed om verder te kijken dan het eerste antwoord dat je geeft. Jezelf te vragen: ‘klopt het wel wat ik opgeef als reden of drijfveer?’. Nogmaals dezelfde vraag stellen. Dan kom je bij een dieper en eerlijker deel van jezelf. Misschien ontdek je dan dat je eigenlijk heel erg tevreden bent met je leven zoals het er nu uitziet of dat er iets is wat compleet anders moet. Misschien kun je verwachtingen loslaten, misschien is het tijd voor een ingrijpende verandering. Maar wat het ook wordt, de eerste stap begint bij jezelf. Dat besef kan de doorbraak zijn die Pluto met zijn transformerende kracht kan brengen. 

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Schorpioen-seizoen: dit betekent het voor jou
Schorpioen-seizoen: dit betekent het voor jou