Maagd: dit is je maandhoroscoop voor november 2022

Maagd: dit is je maandhoroscoop voor november 2022 Maagd: dit is je maandhoroscoop voor november 2022 Maagd: dit is je maandhoroscoop voor november 2022

November is de maand van Schorpioen (en al een beetje van Boogschutter). In de natuur sterft alles af en op 2 november is het Allerzielen, de dag waarop de overledenen worden herdacht. Dat klinkt misschien somber, maar elk einde draagt de kiem van een nieuw begin. Sterven, wedergeboorte en transformatie zijn de thema’s van Schorpioen en van de planeet Pluto die hoort bij Schorpioen. Deze maand besteden we aandacht aan deze duistere planeet die in zijn kern het licht verbergt.

Maandhoroscoop november 2022: Maagd

Mercurius is jouw persoonlijke planeet. Mercurius staat in november een groot deel van de tijd in Schorpioen. Van 10 tot 17 november vormt Mercurius een powercouple met Pluto. Dat is heel veel Plutonische energie waar jij iets mee moet. De opdracht is om weg te komen van de oppervlakte. Maagd heeft iets met cosmetica, het uiterlijk, kleding. Als een huis voor het oog maar netjes opgeruimd is, dan mag het vuil best onder het vloerkleed worden geveegd. Daar kom je in november niet mee weg.

Er kan zich een kleine crisis aandienen die jou duidelijk maakt dat het gaat om de inhoud, dat wat er onder de oppervlakte ligt. Dat de perfecte make-up niet kan verhullen dat je wallen onder je ogen hebt omdat je niet goed slaapt. Dan zul je de reden van je slapeloosheid moeten aanpakken. Bij Maagd is veel te herleiden tot stress. Pluto kan je helpen om de stressbronnen in je leven te onthullen. Die kun je natuurlijk proberen weg te duwen, maar ook dan zal je een laagje dieper moeten gaan. Dit doe je door afscheid te nemen van de innerlijke stressbron: de dwang om altijd perfect te willen zijn. Als dat geen kans is om te groeien, weten de sterren het ook niet meer.

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Schorpioen-seizoen: dit betekent het voor jou
Schorpioen-seizoen: dit betekent het voor jou