Ram: dit is je maandhoroscoop voor november 2022

Ram: dit is je maandhoroscoop voor november 2022 Ram: dit is je maandhoroscoop voor november 2022 Ram: dit is je maandhoroscoop voor november 2022

November is de maand van Schorpioen (en al een beetje van Boogschutter). In de natuur sterft alles af en op 2 november is het Allerzielen, de dag waarop de overledenen worden herdacht. Dat klinkt misschien somber, maar elk einde draagt de kiem van een nieuw begin. Sterven, wedergeboorte en transformatie zijn de thema’s van Schorpioen en van de planeet Pluto die hoort bij Schorpioen. Deze maand besteden we aandacht aan deze duistere planeet die in zijn kern het licht verbergt.

Maandhoroscoop november 2022: Ram

Tot 15 november houdt Pluto jouw persoonlijke planeet Mars ‘gevangen’. Dan kun je te maken krijgen met onverwerkte emoties waardoor je wrok en woede voelt. Het kan je overvallen hoe ontzettend sterk zo’n gevoel nog kan zijn, zelfs als de aanleiding ervoor al lang geleden is. Pluto doet dit niet om jou te plagen. Hij wil je helpen om even stil te staan en niet langer voor deze vervelende gevoelens weg te lopen, maar ze te bespreken op een constructieve manier. Dat is dus iets anders dan jezelf afreageren of eindeloos malen over ‘wat jou is aangedaan’.

Het is de bedoeling dat je controle krijgt over je gevoel door er anders naar te kijken. Dat kan best lastig zijn, want het kan verleidelijk zijn om jezelf als slachtoffer te zien en de ander als dader, zelfs als dat niet helemaal waar is. Het gaat erom je eigen aandeel te zien, daarvoor verantwoordelijkheid te dragen en jezelf en de ander te vergeven. Dat is een diepgaand proces. Het afscheid van een stukje van jezelf waar je identiteit aan ontleende, maar wat jou eigenlijk niet echt helpt. Wat volgt is een vrijere en blijere jij, maar je moet wel ‘even’ door dit Plutonische proces heen.

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Schorpioen-seizoen: dit betekent het voor jou
Schorpioen-seizoen: dit betekent het voor jou