Schorpioen: dit is je maandhoroscoop voor november 2022

Schorpioen: dit is je maandhoroscoop voor november 2022 Schorpioen: dit is je maandhoroscoop voor november 2022 Schorpioen: dit is je maandhoroscoop voor november 2022

November is de maand van Schorpioen (en al een beetje van Boogschutter). In de natuur sterft alles af en op 2 november is het Allerzielen, de dag waarop de overledenen worden herdacht. Dat klinkt misschien somber, maar elk einde draagt de kiem van een nieuw begin. Sterven, wedergeboorte en transformatie zijn de thema’s van Schorpioen en van de planeet Pluto die hoort bij Schorpioen. Deze maand besteden we aandacht aan deze duistere planeet die in zijn kern het licht verbergt.

Maandhoroscoop november 2022: Schorpioen

November is voor veel Schorpioenen een feestelijke maand, want ze zijn jarig! De feestvreugde wordt extra opgevoerd omdat tot 15 november niet alleen de zon maar ook Venus en Mercurius in het teken Schorpioen staan. Dat verhoogt de kans op fijne gesprekken, vloeiende communicatie en harmonie in je leven. Ook dragen Venus en Mercurius bij aan de muziek in je leven, het grote en het kleine genieten. Voor Schorpioen heeft genieten altijd iets van erotiek in zich, van lust.

Voor jou gaat het minder over afscheid en loslaten dan voor de andere tekens en toch ontkom jij ook niet helemaal aan de kracht van Pluto de grote transformator. Omdat hij zich in jou verschuilt, gaat het altijd over de confrontatie met jezelf, die je soms teveel zoekt in de confrontatie met anderen. Door je te irriteren of ruzie te zoeken of anderen voor je karretje te spannen. En dat alleen maar omdat je ze eigenlijk razend interessant vindt of omdat ze iets teveel op jou lijken. Probeer beter naar jezelf te kijken en de ander als spiegel te zien. Je zult zien dat er dan zelfs voor jou nog iets te leren valt in deze stormachtige maand.

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Schorpioen-seizoen: dit betekent het voor jou
Schorpioen-seizoen: dit betekent het voor jou