Steenbok: dit is je maandhoroscoop voor november 2022

Steenbok: dit is je maandhoroscoop voor november 2022 Steenbok: dit is je maandhoroscoop voor november 2022 Steenbok: dit is je maandhoroscoop voor november 2022

November is de maand van Schorpioen (en al een beetje van Boogschutter). In de natuur sterft alles af en op 2 november is het Allerzielen, de dag waarop de overledenen worden herdacht. Dat klinkt misschien somber, maar elk einde draagt de kiem van een nieuw begin. Sterven, wedergeboorte en transformatie zijn de thema’s van Schorpioen en van de planeet Pluto die hoort bij Schorpioen. Deze maand besteden we aandacht aan deze duistere planeet die in zijn kern het licht verbergt.

Maandhoroscoop november 2022: Steenbok

Pluto staat al jaren in Steenbok en ook in 2023 zal hij daar nog een groot deel van de tijd verblijven. Van alle tekens heb jij dus de meeste Plutonische energie ervaren. Dat kan een enorme kracht geven om tot verandering te komen, maar de weg van Pluto gaat niet over rozen. Je krijgt altijd te maken met een heftige (innerlijke) strijd. November is wat dat betreft een beetje meer van hetzelfde. Maar omdat het de maand is van Schorpioen, het Pluto-teken, kan het intenser aanvoelen. En dat terwijl je het behoorlijk zat begint te worden. Je hebt toch alles al losgelaten wat je moest loslaten? Je bent toch al de beste versie van jezelf? Is het dan nooit klaar? Nope, het proces van verandering blijft altijd doorgaan. Het ene moment heftig, het andere moment in stilte, maar morgen ben je al niet meer dezelfde die je gisteren was, al is het maar omdat je nagels een fractie van een millimeter zijn gegroeid. Dus wat zou je nu kunnen loslaten? Misschien je weerstand tegen verandering, je gebrek aan vertrouwen in het proces? En dan blijken de ervaringen van deze maand een schatkist waaruit jij de rest van je leven goud kunt opscheppen.

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Schorpioen-seizoen: dit betekent het voor jou
Schorpioen-seizoen: dit betekent het voor jou