Stier: dit is je maandhoroscoop voor november 2022

Stier: dit is je maandhoroscoop voor november 2022 Stier: dit is je maandhoroscoop voor november 2022 Stier: dit is je maandhoroscoop voor november 2022

November is de maand van Schorpioen (en al een beetje van Boogschutter). In de natuur sterft alles af en op 2 november is het Allerzielen, de dag waarop de overledenen worden herdacht. Dat klinkt misschien somber, maar elk einde draagt de kiem van een nieuw begin. Sterven, wedergeboorte en transformatie zijn de thema’s van Schorpioen en van de planeet Pluto die hoort bij Schorpioen. Deze maand besteden we aandacht aan deze duistere planeet die in zijn kern het licht verbergt.

Maandhoroscoop november 2022: Stier

Pluto verbindt zich van 12 tot 16 november met jouw ‘huisplaneet’ Venus, die dan in het teken Schorpioen staat. Hij kan je dan vragen om op een dieper niveau de relatie aan te gaan met de materie. Geld, spullen, een uitpuilende kledingkast… mocht je als echte Stier vaak denken ‘meer is beter’, dan kun je tegen een grens aanlopen. Ontdekken dat al die materie je niet rijker maakt maar enorm in de weg zit. Je kunt merken dat het teveel onderhoud vraagt, teveel kopzorgen of dat je er simpelweg niet aan toe komt om ervan te genieten. Die prachtige jurk die je nooit aanhebt bijvoorbeeld.

Ook fysiek kan een teveel je letterlijk in de weg zitten, omdat je bent aangekomen en je daardoor minder vrij voelt om te bewegen. De eerste neiging kan zijn ‘maar het kan niet anders, ik kan niet zonder, ik heb het nodig’. Vraag jezelf af of dit het enige eerlijke antwoord is. Dan zal je ontdekken dat er een manier is om de kwaliteit die de materie vertegenwoordigt te houden, zonder dat je erin hoeft te verdrinken. Minder is meer! En dan kan Pluto je helpen om afscheid te nemen van de zaken die je in de weg zitten. Loslaten om je daarna opgelucht te voelen.

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Schorpioen-seizoen: dit betekent het voor jou
Schorpioen-seizoen: dit betekent het voor jou