Waterman: dit is je maandhoroscoop voor november 2022

Waterman: dit is je maandhoroscoop voor november 2022 Waterman: dit is je maandhoroscoop voor november 2022 Waterman: dit is je maandhoroscoop voor november 2022

November is de maand van Schorpioen (en al een beetje van Boogschutter). In de natuur sterft alles af en op 2 november is het Allerzielen, de dag waarop de overledenen worden herdacht. Dat klinkt misschien somber, maar elk einde draagt de kiem van een nieuw begin. Sterven, wedergeboorte en transformatie zijn de thema’s van Schorpioen en van de planeet Pluto die hoort bij Schorpioen. Deze maand besteden we aandacht aan deze duistere planeet die in zijn kern het licht verbergt.

Maandhoroscoop november 2022: Waterman

Terwijl iedereen zich het vuur uit de sloffen loopt voor grootmeester Pluto, gaat in november elke invloed van deze transformerende planeet aan jou voorbij. Dat is best gek, vooral als je om je heen ziet hoe intens mensen bezig zijn, hoe druk ze zich maken over de dingen die gebeuren, zelfs als dat kleine dingen zijn. Dan kan het even lijken dat er nooit iets gebeurt in je eigen leven. Of dat je emotioneel niet voldoende bij anderen betrokken bent, omdat je niet kunt invoelen wat er in ze omgaat en waar ze zich zo druk om maken.

Probeer te begrijpen dat je in een andere fase bent dan zij, Pluto heeft volgend jaar een paar verrassingen voor je, jouw tijd komt ongetwijfeld ook. En oordeel niet te hard, dat is het beste wat je kunt doen voor anderen. Durf te genieten van de relatieve rust en probeer de sereniteit in je huis te bewaken. Vrienden kunnen een flinke aanspraak op je maken als ze met hun heftige verhalen bij jou aankloppen. Het is fijn om er voor ze te zijn, maar je mag best ‘nee’ zeggen, je mobiel uitzetten en in je eentje cocoonen bij een fijne serie.

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Schorpioen-seizoen: dit betekent het voor jou
Schorpioen-seizoen: dit betekent het voor jou