Weegschaal: dit is je maandhoroscoop voor november 2022

Weegschaal: dit is je maandhoroscoop voor november 2022 Weegschaal: dit is je maandhoroscoop voor november 2022 Weegschaal: dit is je maandhoroscoop voor november 2022

November is de maand van Schorpioen (en al een beetje van Boogschutter). In de natuur sterft alles af en op 2 november is het Allerzielen, de dag waarop de overledenen worden herdacht. Dat klinkt misschien somber, maar elk einde draagt de kiem van een nieuw begin. Sterven, wedergeboorte en transformatie zijn de thema’s van Schorpioen en van de planeet Pluto die hoort bij Schorpioen. Deze maand besteden we aandacht aan deze duistere planeet die in zijn kern het licht verbergt.

Maandhoroscoop november 2022: Weegschaal

Pluto maakt van 12 tot 16 november een sextiel met de planeet Venus, jouw bevallige gids door het leven. Een sextiel is een vorm van samenwerking waarbij twee planeten hun krachten bundelen. Maar zelfs de mooiste samenwerking met Pluto heeft ook altijd confronterende aspecten. In jouw situatie hebben die betrekking op de liefde en of de relatie met je partner. Je denkt misschien, dat is toch hetzelfde. Nou, niet als je single bent. Dan kan het feit dat je nu alleen bent enorm pijn doen. Je zou (te) gretig op zoek kunnen gaan naar iemand om je leven mee te delen waardoor je misschien kiest voor iemand die niet goed bij je past. Of je kijkt vooral naar het erotische potentieel van de relatie (die enorm intens kan zijn ten tijde van Pluto) en te weinig naar andere factoren die belangrijk zijn voor de lange termijn. Dat confronteert je vroeg of laat met je eigen verdriet en eenzaamheid en de opdracht om eerst aan de relatie met jezelf te werken zodat je betere keuzes kunt maken.

En de Weegschaal met relatie? Die kan genieten van de transformerende kracht van seksualiteit, maar ook dan zul je iets moeten loslaten. De controle bijvoorbeeld, of je al te romantische opvattingen van seks en erotiek.

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Schorpioen-seizoen: dit betekent het voor jou
Schorpioen-seizoen: dit betekent het voor jou