Schorpioen: dit is je maandhoroscoop voor oktober 2022

Schorpioen: dit is je maandhoroscoop voor oktober 2022 Schorpioen: dit is je maandhoroscoop voor oktober 2022 Schorpioen: dit is je maandhoroscoop voor oktober 2022

In oktober speelt het teken Weegschaal de hoofdrol. De natuur laat zich in de herfstmaand van haar mooie kant zien. Met wijn en bier vieren we de oogst, een gevoel van rijkdom overheerst. Zo ziet Venus, de heersende planeet van Weegschaal én planeet van de liefde, het maar al te graag. Dat Venus zich bijna de hele maand in het teken Weegschaal bevindt, is dan ook geen toeval.

Maandhoroscoop oktober 2022: Schorpioen

Venus nodigt jou uit om met meer compassie naar anderen te kijken. Je bent meestal een beetje zwart-wit. Die persoon is wel oké, die niet. Dat kan hard overkomen en dat is het ook. Oktober is een maand waarin je kunt laten zien dat je ook een andere, zachtere kant hebt, waarmee je begrip toont voor het feit dat niet iedereen uit een gespreid bedje komt. Je kunt laten zien dat je openstaat voor mensen die niet voldoen aan jouw hoge standaard.

Die zachtheid is niet alleen goed voor anderen, maar ook voor jezelf. Want op dezelfde manier waarop je anderen veroordeelt, veroordeel je vaak jezelf. Ook al zal je dat niet snel toegeven of aan anderen laten zien, het is een echte Schorpioenenkwaal. Zo jammer, want als je jezelf hard toespreekt, ondermijn je je zelfvertrouwen en duw je jezelf een destructieve kant op. Het zijn aspecten van jezelf waaraan je in oktober met liefde kunt werken. Een resultaat dat je daarvan kunt zien, is meer intimiteit in je relatie, waarbij het woord intimiteit geen betrekking heeft op seksualiteit maar op ‘nabijheid’. Misschien snakt je partner daar wel enorm naar, zonder dat jij dat besefte.

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Weegschaal-seizoen: dit betekent het voor jou
Weegschaal-seizoen: dit betekent het voor jou