Vissen: dit is je maandhoroscoop voor oktober 2022

Vissen: dit is je maandhoroscoop voor oktober 2022 Vissen: dit is je maandhoroscoop voor oktober 2022 Vissen: dit is je maandhoroscoop voor oktober 2022

In oktober speelt het teken Weegschaal de hoofdrol. De natuur laat zich in de herfstmaand van haar mooie kant zien. Met wijn en bier vieren we de oogst, een gevoel van rijkdom overheerst. Zo ziet Venus, de heersende planeet van Weegschaal én planeet van de liefde, het maar al te graag. Dat Venus zich bijna de hele maand in het teken Weegschaal bevindt, is dan ook geen toeval.

Maandhoroscoop oktober 2022: Vissen

Venus bevindt zich in de meest intieme en geheime zone van jouw horoscoop. Dan kan je heel sterk voelen dat je geheimen en diepe waarheden met je partner wilt delen. Je wilt geen enkele barrière voelen, geen enkele vorm van afstand. Je wilt het liefst helemaal met de ander versmelten. Dat kan gevoelens oproepen van angst. Als je jezelf blootgeeft, de ander helemaal toelaat, dan lijkt het alsof het risico om de ander te verliezen groter wordt. Alsof je een enorme gok neemt. Maar dat is een illusie. Het risico is niet groter. Het risico de ander te verliezen is er altijd, dat hoort erbij. Zonder risico geen liefde.

Maar als jij de weg naar ware intimiteit eenmaal kent, kun je die altijd terug vinden. Dat maakt het risico om de ander te verliezen juist kleiner. Vertrouw daarop en volg het verlangen van je hart om écht bij de ander te zijn, om écht een te worden. Daarnaast is het ook nodig om een en intiem met jezelf te zijn. Met andere woorden: kijk in de spiegel en wees helemaal eerlijk en open over wie je bent. Accepteer jezelf helemaal, met al je zwakheden en fouten. Ook die mogen er zijn.

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Weegschaal-seizoen: dit betekent het voor jou
Weegschaal-seizoen: dit betekent het voor jou