Waterman: dit is je maandhoroscoop voor oktober 2022

Waterman: dit is je maandhoroscoop voor oktober 2022 Waterman: dit is je maandhoroscoop voor oktober 2022 Waterman: dit is je maandhoroscoop voor oktober 2022

In oktober speelt het teken Weegschaal de hoofdrol. De natuur laat zich in de herfstmaand van haar mooie kant zien. Met wijn en bier vieren we de oogst, een gevoel van rijkdom overheerst. Zo ziet Venus, de heersende planeet van Weegschaal én planeet van de liefde, het maar al te graag. Dat Venus zich bijna de hele maand in het teken Weegschaal bevindt, is dan ook geen toeval.

Maandhoroscoop oktober 2022: Waterman

Als Waterman ben je deze maand een van de lievelingen van Venus, want ze staat in het bevriende luchtteken Weegschaal. Daar wil ze je helpen om je liefde voor een ideaal te (her)ontdekken. Voor een gedachte of filosofie die groter is dan jijzelf en die jou uittilt boven de waan van de dag. Je zult al snel merken dat de liefde pas richting krijgt als je samenwerkt met anderen. Als je bondgenoten zoekt die er net zo over denken als jij. Bij een politieke partij of een groep idealisten of gelovigen bijvoorbeeld.

Op zo’n plek zou je ook iemand kunnen ontmoeten met wie jij een-op-een relatie kunt beginnen. Wat jullie bindt is een ideaal én de sensuele energie van Venus. Dat vind jij als Waterman enorm prikkelend. Dat je voor de ander valt door de combinatie van lichaam én geest. Meestal vindt Waterman maar een van beide in een partner, wat diep van binnen tot onvrede kan leiden. Maar in oktober geeft Venus je de kans om met dat patroon te breken. Dat geldt overigens ook voor de Waterman met partner, maar dan omdat je zelf de moeite neemt je partner meer te betrekken bij je idealen.

Meer horoscopen lezen?

Mis nooit meer een horoscoop

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Weegschaal-seizoen: dit betekent het voor jou
Weegschaal-seizoen: dit betekent het voor jou