Terug naar overzicht

Trein vertraagd? Misschien komt het door Mercurius in retrograde!

Categorie
Trein vertraagd? Misschien komt het door Mercurius in retrograde!

Is je telefoon kapot, heb je een belangrijke afspraak gemist of rijdt je trein niet? Met Mercurius in retrograde is dat vanaf aanstaande zaterdag een gewone zaak!

Wanneer planeten in retrograde gaan, mogen onze astrologische alarmbellen gaan rinkelen. Net na de retrograde van Venus, stappen we op 17 november gelijk in de retrograde periode van Mercurius, de planeet van communicatie, informatie en beweging.

In z’n achteruit

Als een planeet in retrograde gaat, daait hij ten opzichte van de Aarde achteruit. De normale invloed van de planeet op ons aardse bestaan keert dan ook om, wat nog weleens voor de nodige verwarring en ophef zorgt.

Communicatie-planeet Mercurius gaat zo’n drie à vier keer per jaar in retrograde, periodes waarin gesprekken niet altijd zo lopen als we willen en onze telefoons en computers ons soms in de steek laten. Die koffie die je net over je nieuwe laptop gooit? De schuld van Mercurius natuurlijk! Alhoewel…

Het is natuurlijk nooit de schuld van Mercurius dat wij koffie knoeien. Maar doordat zijn communicatie invloed op ons is omgedraaid, zijn we meer naar binnen gericht. We letten minder goed op, luisteren maar matig, geven ons grenzen niet aan en krijgen daardoor snel onenigheid. En ja, als je niet oplet, is de kans groter dat je je koffie omstoot.

Mercurius beïnvloedt ook informatie en beweging, waardoor onze smartphones en computers (die letterlijk informatie op ons overdragen) het mogelijk begeven. En kijk ook niet gek op als die trein niet rijdt, reizen kan lastig worden!

Hoe overleef je Mercurius retrograde

Nu je weet wat Mercurius retrograde inhoudt wil je vast weten hoe je je erop voorbereidt. Een helm is misschien wat overdreven, maar een laptophoes is zo gek nog niet. Noteer al je afspraken nauwkeruig en bel vooraf aan een afspraak of het nog doorgaat, zodat je zeker weet dat alles nog draait. Het ondertekenen van een belangrijk contract? Dat doe je beter ná de retrograde periode.

Daarnaast: blijf flexibel. Plan wat extra tijd in om naar je werk te reizen en maak een back-up van belangrijke gegevens. Gaat er toch iets verloren? Vraag je dan af wat je ervan kunt leren. Was het misschien een cadeautje van Mercurius dat je nu opnieuw mag beginnen met dit project? Of dat die oude telefoon het nu (eindelijk) heeft begeven?

Naar binnen keren

Mercurius draait achteruit en vraagt jou dat ook te doen. Mogelijk komt een gebeurtenis of situatie uit je verleden weer terug in je leven, zodat je hier nu écht een punt achter mag zetten. Kijk goed, vang de boodschap en laat dan los. Een retrograde lijkt vervelend, maar het brengt ons ook veel op. Het geeft ons de kans om alles af te sluiten waar we nog niet klaar mee waren. De perfecte manier om het jaar af te sluiten! Zo gaan we met een schone lei 2019 in.

En, goed om te weten, op 7 december gaat Mercurius weer direct!

Meer lezen over de planeten?

Door anderen gelezen