Nieuwe maan in Leeuw: slapeloze nachten en een onrustig gevoel

Nieuwe maan in Leeuw: slapeloze nachten en een onrustig gevoel Nieuwe maan in Leeuw: slapeloze nachten en een onrustig gevoel Nieuwe maan in Leeuw: slapeloze nachten en een onrustig gevoel

Op 11 augustus is het nieuwe maan; dit keer in het teken van Leeuw. Vanaf de aarde zien we er niks van, maar we kunnen er wel iets van merken.

Op kalenders wordt nieuwe maan vaak als een zwart rondje aangegeven, omdat de maan een kant laat zien die helemaal donker is; het tegenovergestelde van volle maan. Zo’n twee tot drie dagen staat de maan dan dicht bij de zon, dus ook in hetzelfde dierenriemteken als de zon. In augustus is dat de Leeuw. Astrologen geloven dat die korte periode van nieuwe maan heel geschikt is om aan iets nieuws te beginnen. Of om juist met iets te stoppen. Nieuwe maan zal je voornemen gunstig beïnvloeden. Het moment van nieuwe maan wisselt per maand. Dit keer start het op 11 augustus om 11:59.

Onrustig gevoel

De maan staat deze keer in het zonneteken Leeuw. Deze planetenstand geeft je eigenzinnigheid een extra impuls en je zult zien dat je in de komende dagen compleet jezelf durft te zijn. Pas wel op dat je hierin niet doorslaat, want de gedeeltelijke maansverduistering zorgt ervoor dat je een blinde vlek krijgt in je zelfbewustzijn.

De nieuwe maan wordt vandaag beïnvloedt door Jupiter en Pluto: schrik niet als je last krijgt van spanning of een gevoel van onrust. Laat dit gevoel rustig over je heen komen, want wanneer je het weer van een afstandje kunt bekijken zul je merken dat dit crisisgevoel ook een nieuw pad in je leven ontluikt.

Zuiver lichaam

Impulsen of prikkels die veroorzaakt worden door nieuwe maan zijn meestal niet zo duidelijk te merken als bij volle maan, toch reageert je lichaam er wel op. Nu de nieuwe maan in Leeuw staat, kun je eerder last hebben van je rug of slechter slapen. Ook kan je bloedsomloop actiever zijn dan anders en slaat je hart letterlijk op hol. Als je daar gevoelig voor bent, plan dan een beetje rust in. Mocht je een dagje willen detoxen? Doe het bij nieuwe maan. Er wordt gezegd dat het ontgiftingsvermogen van je lichaam dan zijn hoogste niveau bereikt.

Nooit meer iets van Happinez missen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!

Verse zuurstof

Ook op de natuur heeft nieuwe maan zijn weerslag; die krijgt er een boost door. De aarde neemt als het ware een grote teug adem. Zo zullen zaadjes veel eerder ontkiemen dan anders. Tijdens Leeuwdagen oogst je succes als je struiken plant, vruchten zaait en fruitbomen snoeit. Zieken bomen schijnen zelfs te herstellen als je ze snoeit bij nieuwe maan. Het Leeuwteken is wel het meest uitdrogende teken in de hele dierenriem – óók als er geen hittegolf heerst. Dus liever niks zaaien dat veel water nodig heeft.

Meer lezen?

Moon Sign-horoscoop: ontdek wat je verborgen sterrenbeeld over je zegt

Volgend artikel
Ram: in september vragen onverwerkte gevoelens om aandacht
Ram: in september vragen onverwerkte gevoelens om aandacht