De nieuwe (super)maan op 21 januari 2023 brengt vernieuwing

De nieuwe (super)maan op 21 januari 2023 brengt vernieuwing De nieuwe (super)maan op 21 januari 2023 brengt vernieuwing De nieuwe (super)maan op 21 januari 2023 brengt vernieuwing

Op 21 januari 2023 is het nieuwe maan. De maan is dan vanaf de aarde niet zichtbaar, maar dat wil niet zeggen dat de maan tijdens deze fase geen invloed op ons uitoefent. Nieuwe maan is juist hét moment om met nieuwe doelen, plannen en acties aan de slag te gaan. En dat geldt voor de nieuwe maan op 21 januari 2023 al helemaal. Het is namelijk de eerste nieuwe maan van het jaar én het is een supermaan. Dit moet je weten over deze bijzondere nieuwe maan.

Nieuwe maan januari 2023

We spreken van een supermaan wanneer de maan een stukje dichterbij de aarde komt. Als we spreken van een volle supermaan dan is dat heel duidelijk te zien; de maan lijkt groter en feller dan normaal. Dat geldt echter tijdens nieuwe maan niet. De maan is dan vanaf de aarde sowieso al niet zichtbaar. Wel kunnen we de invloed van de nieuwe maan voelen, en gezegd wordt dat deze tijdens een supermaan nog intenser is dan normaal.

Lees ook: dit zijn de maanstanden in 2023

Het teken Waterman gaat uitstekend samen met de ‘nieuwe energie’ die nu voelbaar is. Dat komt omdat dit teken dol is op vernieuwing en innovatie. Als je de behoefte voelt om je complete leven om te gooien, je routines onder de loep te nemen en allerlei nieuwe plannen te maken, is dat niet zo gek. De energie van een nieuwe maan zorgt altijd al voor behoefte aan nieuwigheid, maar Waterman versterkt dit ook nog eens.

De invloed van Waterman

Watermannen zijn de revolutionairen onder ons. De mensen die niet geloven in ‘kan niet’ en ‘mag niet’. Het zijn fantastische uitvinders die verder denken dan gebaande paden en gebruikelijke methodes. Out of the box-denken is een van de grootste kwaliteiten van de Waterman. Dit is voor anderen niet altijd makkelijk om mee om te gaan. Waar de een graag van tevoren uitgebreid onderzoek doet naar alle mogelijke scenario’s, zit de Waterman niet zo in elkaar. Hij denkt al snel voorbij de voor de hand liggende mogelijkheden, om vervolgens met een plan te komen waar niemand anders aan had gedacht.

Onthoud dat de dagen rondom de nieuwe maan. Sta open voor inspiratie die ineens bij je opkomt. Deze ideeën kunnen in eerste instantie misschien aanvoelen als onrealistisch, raar of ze passen niet bij je gewoonlijke aanpak. Dat maakt ze echter niet onbruikbaar of nutteloos. Noteer dus zelfs de allergekste ideeën – wie weet blijken ze later van onschatbare waarde. 

Wil jij je horoscoop in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.

Meer lezen over de maan?

Zo gebruik je de kracht van de nieuwe maan.

Volgend artikel
Waterman-seizoen: dit betekent het voor jou
Waterman-seizoen: dit betekent het voor jou