De nieuwe maan van 11 januari 2024 geeft je motivatie een boost

De nieuwe maan van 11 januari 2024 geeft je motivatie een boost De nieuwe maan van 11 januari 2024 geeft je motivatie een boost De nieuwe maan van 11 januari 2024 geeft je motivatie een boost

Op 11 januari 2024 is het nieuwe maan. Nieuwe maan komt eens per maand voor. De maan is dan vanaf de aarde niet zichtbaar, maar dat wil niet zeggen dat de maan tijdens deze fase geen invloed op ons uitoefent. Nieuwe maan is juist hét moment om met nieuwe doelen, plannen en acties aan de slag te gaan. Daarbij is dit de eerste nieuwe maan van het nieuwe jaar. Wat heeft deze voor ons in petto?

Nieuwe maan januari 2024

De eerste nieuwe maan van 2024, op 11 januari, staat in het teken Steenbok. Tijdens deze nieuwe maan reken je af met het laatste beetje ‘oud jaar’ dat je nog met je meedraagt. 2023 is afgelopen, we stoppen met anderen een gelukkig nieuwjaar te wensen. Vanaf nu focussen we op 2024 en onze dromen en doelen voor dit jaar.

Lees ook: de astrologie van januari 2024 – alles wordt nu écht anders

Steenbok geeft je een boost

Dat gaat uitstekend nu de invloed van het ambitieuze teken Steenbok zo goed voelbaar is. Dit kalenderjaar start met een nieuwe maan in Steenbok. Dit is het uitgelezen moment om niet alleen je intenties voor de komende maand te zetten, maar groter te denken. Wat wil je dit jaar bereiken? Wat ga je deze maand doen om bij te dragen aan jouw doelen voor 2024?

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen
  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal
  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen
  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

Hoewel dat voornemen misschien groot(s) lijkt, ben je daartoe uitstekend in staat met de energie van de nieuwe maan in Steenbok. Steenbok is vastberaden, gedisciplineerd, geduldig en niet zomaar tevreden. Dit teken heeft altijd een doel om naartoe te werken. En werken dat doet de Steenbok. Hard. En daar pluk jij nu de vruchten van!

Lees ook: dit zijn de maanstanden in 2024

Wil jij je horoscoop in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.
Volgend artikel
De volle maan van 25 januari 2024 vraagt je om jezelf op nummer één te zetten
De volle maan van 25 januari 2024 vraagt je om jezelf op nummer één te zetten