De astrologie van januari 2024: alles wordt nu écht anders

De astrologie van januari 2024: alles wordt nu écht anders De astrologie van januari 2024: alles wordt nu écht anders De astrologie van januari 2024: alles wordt nu écht anders

Benieuwd wat de planeten deze maand in petto hebben? Huisastroloog Johanna Blok tekende de bijzondere planeetstanden voor 2024 uit. Lees verder en ontdek wat je in januari van de planeten mag verwachten.

De astrologie van januari 2024

Op de agenda staan deze maand een aantal astrologische gebeurtenissen:

We starten het jaar met het einde van Mercurius retrograde op 2 januari. De energie ervan zal echter nog wel even voelbaar zijn door de schaduwperiode. Op 11 januari staat ons vervolgens een nieuwe maan in Steenbok te wachten. Dit moment maakt een einde aan het laatste beetje 2023 dat je nog met je meedraagt. De feestdagen zijn over, we stoppen met anderen een gelukkig nieuwjaar te wensen en gaan volledig gefocust aan de slag met alles wat we wensen voor 2024. Op 20 januari breekt het Waterman-seizoen aan. Tijd om je blik te verruimen. Wees niet meer enkel bezig met je goede voornemens en de doelen die je voor jezelf had gesteld, maar verleg je focus naar je omgeving, jouw community. Richting het einde van de maand, op 25 januari, staat ons de eerste volle maan van het jaar te wachten. Deze vindt plaats in het uitbundige vuurteken Leeuw.

Alles wordt anders

Er is één gebeurtenis waar we dieper op ingaan. Deze maand maakt Pluto namelijk écht de overstap naar het teken Waterman. Dat gebeurt op 21 januari. Houd die datum in de gaten. Het kan voelen alsof je met een schok wakker wordt in een andere wereld. Op persoonlijk vlak is het de bedoeling dat je de kracht leert kennen van anders zijn. Niet meedoen met de groep, maar opkomen voor jouw ideaal. Het kan zijn dat je heftig in botsing komt met je omgeving. Alsof je opnieuw in de puberteit zit en boos bent op alles wat ‘stom’ en ‘ouderwets’ is. Je kunt veel moeite hebben met regels en autoriteit.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

Benieuwd naar alle bijzondere planeetstanden van 2024?

Je vindt hier een overzicht van alle bijzondere planeetstanden van 2024.

Ontdek je liever wat jou persoonlijk te wachten staat? Hier vind je jouw jaarhoroscoop voor 2024.

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Mercurius retrograde 2024: het complete overzicht
Mercurius retrograde 2024: het complete overzicht