De volle maan van 25 januari 2024 vraagt je om jezelf op nummer één te zetten

De volle maan van 25 januari 2024 vraagt je om jezelf op nummer één te zetten De volle maan van 25 januari 2024 vraagt je om jezelf op nummer één te zetten De volle maan van 25 januari 2024 vraagt je om jezelf op nummer één te zetten

Op 25 januari 2024 om 18:53 uur is het volle maan in Leeuw. Recht daartegenover staat de zon in het teken Waterman. Tijdens volle maan ontstaat er een spanningsveld tussen deze twee tekens. Dat kan je wat moe, geprikkeld of emotioneel maken, maar iedere volle maan brengt ook nog eigen uitwerkingen met zich mee.

Volle maan januari 2024

De volle maan van 25 januari staat in het enthousiaste teken Leeuw. Leeuw is een vuurteken dat bekendstaat om enthousiasme en de kracht om zich te laten zien. Leeuw wacht niet rustig tot ze wordt opgemerkt, ze zorgt ervoor dat de spotlights op haar gericht zijn. Dit teken is expressief bij alles wat ze doet en dat merk je zodra de maan in dit sterrenbeeld staat.

De volle maan die in de maand januari plaatsvindt, wordt ook wel de ‘Wolfmaan‘ genoemd. Deze naam heeft de Wolfmaan te danken aan het gehuil van wolven dat vroeger in deze periode te horen was. Traditioneel werd er gedacht dat de wolven huilden omdat er weinig eten te verkrijgen viel in de winter. Ondertussen is duidelijk dat wolven niet per se huilen als ze honger hebben, maar dit simpelweg een manier van communiceren is voor deze dieren.  

Lees ook: wanneer is het volle maan in 2024? Dit overzicht vertelt het je

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen
  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal
  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen
  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

Dat betekent dat we tijdens de volle maan van 25 januari allemaal wat expressiever zijn. Hierdoor kun je extra de behoefte voelen om je te uiten. Leeuw doet dit het allerliefst op een creatieve manier. Van toneelspelen tot zingen en van schilderen tot beeldhouwen: Leeuw is gemaakt om zich op creatieve wijze te laten zien en (het liefst) een plek in de spotlights te veroveren.

Hoewel dat voor velen misschien spannend of zelfs ongemakkelijk voelt, zijn er altijd situaties waarin jij jezelf meer mag laten zien. Om erachter te komen op welke plekken, bij welke mensen of in wat voor setting jij je licht meer mag laten schijnen, is het goed om de dagen rondom de volle maan in Leeuw goed op te letten. Dit is de periode waarin de belangrijkste aanwijzingen tot je zullen komen.

De invloed van Leeuw en Waterman

Zoals tijdens iedere volle maan ontstaat er ook nu spanning tussen twee sterrenbeelden. Dat is Leeuw, het sterrenbeeld waarin de maan staat, tegenover Waterman, het sterrenbeeld waarin de zon staat. Deze sterrenbeelden zijn ware tegenpolen van elkaar. Waar Leeuw er goed in is om zichzelf op nummer één te zetten en te strijden voor wat zij belangrijk vindt, is Waterman er om het belang van de groep te vertegenwoordigen. Waterman maakt zich hard voor wat de community wil en zet het eigenbelang even opzij. Dit spanningsveld kan zorgen voor conflicten; in jezelf, maar ook in contact met anderen.

Toch is dit het ideale moment om dat wat jij wil je eerste prioriteit te maken. En vooral: maak het leuk! Leeuw is een koning in plezier maken, dus vergeet vooral niet om jezelf op een leuke, plezierige manier op nummer één te zetten.

Wil jij je horoscoop in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.

Meer lezen over de maan?

Zo slaap je rondom volle maan wél goed.

Volgend artikel
De acht fases van de maan – volgens Moonology
De acht fases van de maan – volgens Moonology