De nieuwe maan van 6 juni 2024 laat je hoofd overuren draaien

De nieuwe maan van 6 juni 2024 laat je hoofd overuren draaien De nieuwe maan van 6 juni 2024 laat je hoofd overuren draaien De nieuwe maan van 6 juni 2024 laat je hoofd overuren draaien

Op 6 juni 2024 is het nieuwe maan. De maan is dan vanaf de aarde niet zichtbaar, maar dat wil niet zeggen dat de maan tijdens deze fase geen invloed op ons uitoefent.

Nieuwe maan juni 2024

Nieuwe maan is juist hét moment om met nieuwe doelen, plannen en acties aan de slag te gaan. Dit is het moment om voor jezelf duidelijk te krijgen wat je wilt en hoe je dat gaat realiseren. Hiervoor is iedere nieuwe maan uiterst geschikt, maar de nieuwe maan kent ook elke maand weer andere thema’s, afhankelijk van het sterrenbeeld waarin de maan staat. Op 6 juni staat de nieuwe maan in het luchtteken Tweelingen.

Lees ook: Wat zijn de maanstanden in 2024? Ontdek het hier

Tweelingen hebben een continue behoefte aan verandering en vernieuwing. Ze zijn spontaan, expressief en communicatief. Daarbij zijn ze nieuwsgierig en voortdurend op zoek naar intellectuele stimulatie. Tweelingen zijn nieuwsgierig naar allerlei zaken en kunnen soms wat moeite hebben zich te focussen op slechts één ding. De dagen rondom de nieuwe maan kun je daar (ongeacht je eigen horoscoop) ook ‘last’ van hebben. Je gaat van de hak op de tak en raakt afgeleid tijdens het afronden van taken. Het liefst ga je immers alweer met iets nieuws aan de slag. Dat kan frustrerend zijn, maar er valt mee te werken. Heel goed zelfs!

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen
  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal
  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen
  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

Dat doe je door alle ideeën die nu in je opkomen direct op te schrijven. Laat de overtuiging los dat je er nu iets mee moet, want dat werkt momenteel niet in je voordeel. Dus opschrijven die plannen, ideeën en hersenspinsels en laat je notities verder even voor wat ze zijn. Het uitwerken van die ideeën, net als het concreet maken of het plannen ervan, kun je beter even uitstellen. Tweelingen houdt immers van luchtigheid.

Verder kan het prettig zijn om je volledig toe te spitsen op dat wat de Tweelingen het liefste doet: nieuwe informatie vergaren. Of dat nu is door met anderen in gesprek te gaan, in de boeken te duiken of een cursus te starten. Alles is goed, zolang je luistert naar die behoefte.

Wil jij je horoscoop in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.

Meer lezen over de maan?

Zo gebruik je de kracht van de nieuwe maan.

Volgend artikel
10x wat leven in samenwerking met de maan je oplevert
10x wat leven in samenwerking met de maan je oplevert