Terug naar overzicht

Nieuwe Maan in Schorpioen: maak je op voor een frisse wind in je liefdesleven

Categorie
Nieuwe Maan in Schorpioen: maak je op voor een frisse wind in je liefdesleven

Hoewel het schouwspel van de nieuwe maan vannacht onzichtbaar zal zijn, is de scheppende kracht van de nieuwe cyclus goed te voelen.

Tijdens de eerste twee weken van een maancyclus groeit onze levensenergie met de maan mee, en ervaren veel mensen een energieboost. Volgens astrologen is het dan ook de beste fase om een nieuwe start te maken en plannen te smeden voor de toekomst – en dat geldt ook voor je liefdesleven.

De nieuwe maan symboliseert namelijk een een overgang tussen oude gevoelens en de stroom van nieuwe energie. Zo kun je merken dat je vol verlangens en ideeën zit, waar je vooral niet bang voor moet zijn. Juist zo’n nieuwe cyclus is het ideale moment om een frisse wind door je liefdesleven te blazen. Met deze 3 tips laat je de kracht van de maan in je voordeel werken – bij het loslaten van een oude liefde of wanneer je ruimte wilt maken voor een nieuwe vlam.

Tip 1: Laat alles wat zonder liefde is los

Om iets nieuws te verwelkomen in je leven zul je eerst het oude los moet laten. Ruim daarom onafgemaakte zaken in de liefde op, maar doe dit op je eigen manier. Zo kun je cold turkey alle contactgegevens van een ex-lief verwijderen, lang verschuldigde excuses maken, of je kunt  een brief schrijven om je gevoelens een plek te geven en afscheid te nemen van een moeilijke periode.

Al dit onverwerkt verdriet neemt namelijk meer ruimte in dan je denkt. Ruimte die je juist kunt gebruikt voor nieuw, licht en liefdevol contact.

Tip 2: Weet wat je zoekt

De energie die tijdens de nieuwe maan vrijkomt, zorgt voor een heldere kijk op je wensen en verlangen. Het is een mooi moment om te reflecteren op relaties die verbroken werden of die jij verbrak. Wat miste je in een ander? En wat miste er in jezelf?

Het kan helpen om op schrijven wat je zoekt in een nieuwe relatie, en wat jij graag wil bieden als liefdespartner. Noteer alles wat je te binnen schiet op papier en neem de tijd om je hoofd te leeg te maken.

Tip 3: formuleer je liefdeswens tijdens de nieuwe maan

Zie het als een een soort kosmische contactadvertentie die je de wereld in stuurt. Want zonder dat je je ervan bewust bent zenden we allemaal energie het universum in, en die hebben meer invloed op je relaties dan je denkt.

Heb je het gevoel dat je altijd single zult zijn? Dan straal je een andere energie uit dan wanneer je je openstelt voor de liefde – in al zijn vormen. Door je liefdeswens te formuleren en deze als een affirmatie te herhalen, heet je de liefde welkom.

Door anderen gelezen