Waterman, omarm deze maand jouw schaduwkant

Waterman, omarm deze maand jouw schaduwkant Waterman, omarm deze maand jouw schaduwkant Waterman, omarm deze maand jouw schaduwkant

Als Waterman denk je niet graag aan de schaduwkant van mensen.

Het liefst leef je in een ideale wereld waar iedereen elkaar helpt en niet liegt, bedriegt of steelt. Maar goed en kwaad horen bij elkaar, zoals de dag en de nacht. Er zijn veel mensen die slechte dingen doen en er zijn zelfs slechte mensen. Als we nog een stapje verder gaan, ook jij doet weleens iets dat niet zo aardig of mooi is.

Zuiver je geweten

Alleen denk je misschien niet graag over je schaduwkant na, maar, je begrijpt het al, in deze donkere maand, wil Pluto dat je naar die kant van jezelf kijkt en hem niet negeert. Misschien zie je daar het nut niet van in, misschien vind je het een beetje eng. Het is prettiger om te geloven dat je een compleet goed persoon bent. Toch is het waardevol om te inventariseren waartoe je in staat bent (geweest). Misschien zou je zelfs een soort biecht kunnen houden bij iemand die je volledig vertrouwt. Dan kun je afscheid nemen van zaken die – al is het onbewust – je geweten plagen en die ongemerkt jouw groei belemmeren. Dat is de beste voorbereiding die jij kunt treffen op een ‘goed’ 2019.

Meer lezen, Waterman?

Volgend artikel
Vissen gaat deze maand de confrontatie aan
Vissen gaat deze maand de confrontatie aan