Vissen gaat deze maand de confrontatie aan

Vissen gaat deze maand de confrontatie aan Vissen gaat deze maand de confrontatie aan Vissen gaat deze maand de confrontatie aan

In november zou je het liefst op de vlucht slaan, zoals meestal als er dingen gebeuren die je niet fijn vindt.

Vluchten is nu eenmaal het eerste verdedigingsmechanisme van Vissen. Eigenlijk is er deze maand helemaal geen concrete aanleiding. Je kunt niets bedenken waarvoor je zou moeten wegrennen. Geen grote problemen, misschien zelfs geen kleine. En toch raak je dat gevoel niet kwijt. Je kunt natuurlijk een ticket boeken naar een verre bestemming. Lekker op een strand gaan liggen tot het over is.

Ga de confrontatie aan

Maar je zou ook eens kunnen proberen om hier te blijven en te kijken wat er dan gebeurt. Dat onbestemde gevoel is namelijk Pluto’s manier om je te helpen om jezelf beter te leren kennen. Hoe vaak ben je niet weggerend voor iets om te ontdekken dat het helemaal niets oploste? Juist door te blijven, door af te wachten, door een situatie aan te gaan, kun je ontdekken hoe veerkrachtig en inventief je bent. Zolang je blijft rennen, kom je daar niet achter. Ook naar de mensen om je heen is het eerlijker om te zeggen wat je op je hart hebt, in plaats van ‘te vertrekken’ als het gesprek moeilijk wordt. Het is de beste voorbereiding op een 2019 waarin je diepere banden aangaat.

Meer lezen, Vissen?

Volgend artikel
Volle maan in Tweelingen: zo voorkom je conflicten
Volle maan in Tweelingen: zo voorkom je conflicten