Volle maan in Tweelingen: zo voorkom je conflicten

Volle maan in Tweelingen: zo voorkom je conflicten Volle maan in Tweelingen: zo voorkom je conflicten Volle maan in Tweelingen: zo voorkom je conflicten

Op vrijdagochtend 23 november 2018 om 07:30 uur staat de volle maan in Tweelingen, het teken van verandering en intellect. Wat kun je verwachten en hoe maak je het beste gebruik van deze energie?

Tijdens een volle maan barst je van de energie, maar ben je ook gevoelig en snel overweldigd. Het is een periode waarin je geconfronteerd wordt met onverwachte onthullingen en veranderingen: reken er dus maar op dat je emotionele stabiliteit flink op de proef wordt gesteld.

Volle maan in Tweelingen: je tact is soms ver te zoeken

Maan in Tweelingen maakt het gemakkelijker om je gedachten en behoeften te uiten. Daardoor lijkt het een goed moment om iets uit te praten met een geliefde, maar niets is minder waar. Tweelingen streeft ernaar om onze eindeloze stroom van gedachten te ordenen en zo waarheden en meningen te vormen. Maar die meningen en ‘waarheden’ die nu zo makkelijk van je tong rollen worden beïnvloedt door de volle maan (en alle emoties die zij met zich meebrengt).

Deze (soms iets té) oprechte maanenergie krijgt een extra lading door de planeet Neptunus. Met Neptunus in Vissen waan je je namelijk in een droomwereld en wordt je idee van de realiteit vertroebeld. Deze combinatie maakt dat je soms tactloos overkomt in je communicatie en alleen jouw kant van het verhaal ziet.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Kans op emotionele uitbarstingen

Wil je conflicten en uitbarstingen vermijden dan zal je objectief naar je gedachten en emoties moeten blijven kijken. Houd jezelf niet voor de gek en blijf helder (en voor jouw gevoel misschien wel overdreven) communiceren. Wanneer je er vanuit gaat dat een ander wel weet hoe jij je voelt, liggen er emotionele uitbarstingen op de loer.

Gelukkig krijg je hulp van de achterwaartse gang van Mercurius die je naar binnen laat keren, en wijsheid doorgeeft van lessen uit het verleden.

Een paar tips om deze volle maan voor je te laten werken, in plaats van tegen je:

  • Vraag jezelf bij alles af: is het echt nodig om dit te zeggen? Het credo ‘heb je niets aardigs te zeggen, zeg dan niets’ is wat dat betreft zo gek nog niet.
  • Communiceer met tact en geduld om conflicten te voorkomen. Anderen kunnen niet ruiken hoe jij je voelt of wat jij van ze verwacht.
  • Heb je het gevoel dat iets oneerlijk is, vraag jezelf dan af: wat is de andere kant van het verhaal? Klopt mijn redenatie wel?
  • Wees voorzichtig met het nemen van beslissingen, het is goed mogelijk dat jij of anderen de situatie nu verkeerd inschatten.
  • Stel jezelf bij emotionele spanning de vraag wat je kunt doen om je emoties te verzachten, in plaats van ze overdreven de wereld in te jagen. Vind het geduld in jezelf en dubbelcheck je gedachten, intenties en beloften.

Meer lezen over de maan?

Volgend artikel
Leven met de maan
Leven met de maan