Leven vanuit oprechtheid, liefde en intenties

Leven vanuit oprechtheid, liefde en intenties Leven vanuit oprechtheid, liefde en intenties Leven vanuit oprechtheid, liefde en intenties

In plaats van een lijst met ‘goede voornemens’ kun je het dit jaar ook anders aanpakken.

Op hoeveel keukentafels zullen momenteel notitieblokken liggen met daarop een hoopvol neergekrabbeld lijstje met goede voornemens? Vast een hele hoop. Want er is gewoon iets met die start van een nieuw jaar. Een frisse zin om dingen aan te pakken waar we al veel te lang tegenaan lopen. En dus slaan we gemotiveerd aan het schrijven. Maar dan komt februari, dan maart en tegen de tijd dat april begint zijn we die goedbedoelde lijst al lang en breed weer vergeten. Tot het weer 31 december is en we weer aan diezelfde keukentafel zitten, teleurgesteld.

Over ‘goede voornemens’

Vaak sneuvelen de goede voornemens op de kliffen van het dagelijks leven. Die voornemens zijn leuk, maar er moeten ook gewoon boodschappen worden gedaan, bijvoorbeeld. Sommige voornemens falen omdat ze niet aan een bepaald doel gekoppeld zijn, of aan zo’n belachelijk hoog gesteld doel dat het voornemen al is mislukt voor het jaar überhaupt is begonnen. Vaak ook zijn onze voornemens een symptoom van dieper liggende issues die niet 1,2,3 opgelost zijn, en daarmee gedoemd om te falen.

Leven vanuit intentie

Laten we daarom dit jaar geen lijst met goede voornemens maken. Nee, besluit om het dit jaar anders aan te pakken. Dit jaar ga je leven vanuit oprechtheid, liefde en intenties. Keer terug naar de basis en vraag jezelf af welke dingen jij het meest belangrijk vindt in het leven. Wat heeft voor jou waarde? Misschien is het compassie, zelfliefde, authenticiteit, vriendelijkheid, kracht of vertrouwen?


De lijst van intenties

Schrijf deze waarden op en vertaal ze vervolgens naar een intentie voor het komende jaar. Is ‘authenticiteit’ voor jou belangrijk? Dan betekent dat misschien wel dat je wil leven vanuit eerlijkheid. Eerlijkheid naar jezelf én naar anderen. Leven vanuit intentie is niet per se makkelijk. Echt authentiek leven betekent namelijk ook dat je open zal moeten zijn over je diepste verlangens, behoeftes en gevoelens. Maar uiteindelijk zal die intentie je een goed gevoel over jezelf geven, zelfs als het soms moeite kost en op momenten niet helemaal lukt. Want wat jouw waarden en de daaruit vloeiende intenties ook zijn – het zijn dingen die je ziel voeden.

Meer lezen over goede voornemens?

Vergeet je goede voornemens: dit jaar zet je intenties.

Volgend artikel
Ontdek je zielsverlangen met deze vragen
Ontdek je zielsverlangen met deze vragen