De nieuwe maan van 8 mei 2024 vraagt je te focussen op dat wat je kunt aanraken

De nieuwe maan van 8 mei 2024 vraagt je te focussen op dat wat je kunt aanraken De nieuwe maan van 8 mei 2024 vraagt je te focussen op dat wat je kunt aanraken De nieuwe maan van 8 mei 2024 vraagt je te focussen op dat wat je kunt aanraken

Op 8 mei 2024 is het nieuwe maan. De maan is dan vanaf de aarde niet zichtbaar, maar dat wil niet zeggen dat de maan tijdens deze fase geen invloed op ons uitoefent. Nieuwe maan is juist hét moment om met nieuwe doelen, plannen en acties aan de slag te gaan. De nieuwe maan van 8 mei staat in het aardse teken Stier. Dit is wat dat voor jou betekent.

Nieuwe maan mei 2024

Nieuwe maan is de maanstand die draait om een nieuw begin, een frisse start. Het sterrenbeeld Stier is echter niet zo fan van nieuwigheid. Het liefst houdt dit teken alles zoals het was. Dat is bekend en veilig en daar houdt Stier van. Stier wordt gedreven door een behoefte aan stabiliteit en zekerheid. Onverwachte wendingen of grootse, innovatieve plannen passen daar niet per se bij. En tóch word je de dagen rondom de nieuwe maan gestimuleerd om met de energie van Stier een nieuw begin te maken.

Tastbare zaken

Dat doe je het best door te focussen op aardse, tastbare zaken. Dat komt doordat Stier zich richt op de fysieke wereld, dat wat je kunt zien, voelen en aanraken. Houd je dus bezig met dingen die echt zijn. Als de maan in Stier staat, kan het fijn zijn om je te richten op tuinieren. Geef planten en bloemen wat extra aandacht nu de energie van dit aardeteken voelbaar is. Daarbij houdt Stier van de voortgang die erbij komt kijken. Plant je zaadjes, dan kun je ze na een tijdje zien groeien. Dat is tastbare voortgang waar Stier heel blij van wordt.

Ook geldzaken zijn een typisch Stier-thema. Dat maakt de nieuwe maan van 8 mei een goed moment om je te focussen op je financiën. Welke doelen heb jij als het op geld aankomt? Wil je beter op je uitgaven letten, meer sparen of je geld gaan investeren? Zet de energie van de nieuwe maan in Stier in om je plannen te maken en tot uitvoering te brengen.

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen
  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal
  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen
  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

Wil jij je horoscoop in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.

Meer lezen over de maan?

Zo gebruik je de kracht van de nieuwe maan.

Volgend artikel
Stier-seizoen: dit betekent het voor jou
Stier-seizoen: dit betekent het voor jou