De nieuwe maan van 13 november 2023 vraagt je om verandering te omarmen

De nieuwe maan van 13 november 2023 vraagt je om verandering te omarmen De nieuwe maan van 13 november 2023 vraagt je om verandering te omarmen De nieuwe maan van 13 november 2023 vraagt je om verandering te omarmen

Op 13 november 2023 om 10:27 uur is het nieuwe maan. De maan staat dan in Schorpioen. Dit intense waterteken wil diep gaan, is niet bang voor het donker en gaat confrontatie niet uit de weg. Dit is wat jij de dagen rondom de nieuwe maan in Schorpioen kunt merken.

Nieuwe maan november 2023

Nieuwe maan komt eens per maand voor. De maan is dan vanaf de aarde niet zichtbaar, maar dat wil niet zeggen dat de maan tijdens deze fase geen invloed op ons uitoefent. Nieuwe maan is juist hét moment om met nieuwe doelen, plannen en acties aan de slag te gaan. Afhankelijk van het teken waarin de nieuwe maan plaatsvindt, kunnen er bepaalde thema’s een rol spelen. Daarnaast speelt ook de energie van het teken een rol.

De diepte in

In het geval van nieuwe maan in Schorpioen betekent dit dat de nadruk ligt op donkerte. De Schorpioen is intens en gaat graag de diepte in. Niets is te persoonlijk, te duister of te ingewikkeld. Juist de moeilijke onderwerpen trekken de Schorpioen. Zodoende kun je de dagen rondom de nieuwe maan van 13 november merken dat je de behoefte voelt om diepgang op te zoeken. Je hebt geen behoefte aan luchtige gesprekjes of oppervlakkig contact. Jij wil weten wat iemand écht denkt en wat er zich in het binnenste van de ander afspeelt.

Maar vergeet ook op dat gebied jezelf niet. Dit is het uitgelezen moment om naar binnen te keren. Schuw het diepste, meest duistere stukje van jezelf niet, maar kom het onder ogen. Stel je kwetsbaar op en omarm de emoties die je normaal liever niet onder ogen komt. Hoewel dat onwennig kan aanvoelen, brengen juist dit soort deep dives de meest waardevolle inzichten met zich mee.

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen
  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal
  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen
  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

Verwelkom verandering

Daarnaast draait de nieuwe maan in Schorpioen om transformatie. Schorpioen is een teken dat nauw verbonden is met dit onderwerp. Dit sterrenbeeld weet dat ieder einde wordt opgevolgd door een nieuw begin. Waar een deur sluit, gaat er een andere open. Lift mee op de transformerende energie van de nieuwe maan in Schorpioen door verandering niet te bestrijden, maar te verwelkomen.

Lees ook: 6 tips om om te gaan met verandering

Wil jij je horoscoop in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.
Volgend artikel
Schorpioen-seizoen: dit betekent het voor jou
Schorpioen-seizoen: dit betekent het voor jou