Paard? Zo combineert je Chinese teken met je sterrenbeeld

Paard? Zo combineert je Chinese teken met je sterrenbeeld Paard? Zo combineert je Chinese teken met je sterrenbeeld Paard? Zo combineert je Chinese teken met je sterrenbeeld

De westerse en Chinese astrologie belichten beide een deel van je karakter. Ben je een Kreeft én een Draak, dan wordt je vuur een beetje getemperd door je gevoeligheid. Ram en Rat? Dan ben je nog directer en doelgerichter dan de meeste Rammen. In het boek De twaalf tekens van de Chinese astrologie combineert Erika Sauer de types. In dit artikel lees je over de combinatietekens van het Paard. Ken je je Chinese sterrenbeeld niet? Bereken het hier.

Ram-Paard

Goedlachse levensgenieters zijn Ram-Paarden. Ze zijn stormachtig en draven met volle kracht af op wat ze voor ogen hebben. Ram-Paarden zijn zelfverzekerd, spreken duidelijk en winden nergens doekjes om. Ook in de liefde gaan ze recht op hun doel af. Ze complimenteren de persoon die hun hart sneller doet kloppen tot die niets anders kan dan toegeven aan deze verleider. Twijfelen doen Ram-Paarden zelden, ze houden van het leven en missen bij voorkeur niets.

Stier-Paard

Financiën en liefde spelen hoofdrollen in de levens van Stier-Paarden. Ze hebben oog voor geldzaken en zijn jong succesvol in het beroepsleven. Niet dat ze dat belangrijk vinden, het gebeurt gewoon omdat het toegewijde en serieuze mensen zijn. De liefde vinden ze écht belangrijk. In hartstocht huist dan ook al hun temperament. Ze zijn niet bang om een blauwtje te lopen en denken al gauw de ware gevonden te hebben. Totdat ze die écht vinden.

Tweelingen-Paard

Tweelingen-Paarden springen behendig over hindernissen heen, want aan stilstand hebben ze een broertje dood. Ze hebben een bewijsdrang die zijn weerga niet kent en worden ook vaak gewaardeerd om wat ze doen. Tweelingen-Paarden zijn autodidact, ze leren zichzelf alles aan en zijn ook in staat zichzelf feedback te geven. In de liefde zijn ze kritisch en zoeken ze iemand die net zoveel belang hecht aan succesvol zijn als zijzelf.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Kreeft-Paard

Zekerheid en dromen gaan bij Kreeft-Paarden hand in hand. Het zijn leergierige planners die graag goed geld verdienen. Ze hebben veel vrienden die moeten wijken als Kreeft-Paard verliefd is en dat komt vaak voor. Ze storten zich niet in de liefde, maar kijken voorzichtig wat voor vlees ze in de kuip hebben. Meestal voldoet iemand niet aan hun droomwensen en nemen ze de benen. Maar voor iemand die Kreeft-Paard echt begrijpt is hij bereidt langer te blijven.

Leeuw-Paard

Leeuw-Paarden zijn winnaars. Probeer het niet tegen ze op te nemen, want ze gaan tot het uiterste om te winnen. Het zijn uiterst krachtige, vrije persoonlijkheden die precies weten wat ze willen en dat ook bereiken. Als iets niet naar hun wensen verloopt, kunnen ze woedend worden. Ook in de liefde is er aan passie geen gebrek. Als ze iemand ontmoeten die hen op waarde schat, geven ze zich daar volledig aan over.

Maagd-Paard

Door hun hulpvaardige karakter en humor zijn Maagd-Paarden zeer geliefd. Het zijn verstandelijke mensen die niet schromen voor een leugentje om bestwil als het hen helpt een doel te bereiken. In de liefde voegen ze verstand en gevoel behendig samen en zijn ze teder, hoffelijk en charmant. Of Maagd-Paard het bij één geliefde houdt, hangt van zijn hang naar avontuur af. Sommigen beleven avonturen liever in gedachten dan in het echt, andere gaan er graag op uit.


Weegschaal-Paard

Empathisch, energiek en vredelievend zijn Weegschaal-Paarden. Ze passen zich gemakkelijk aan en grijpen kansen die binnen hun bereik liggen. Wrijving vinden ze onprettig en gaan ze liever uit de weg, maar komt het toch op ruzie aan, dan doen ze gepassioneerd mee. Sociale en artistieke beroepen passen het beste bij deze mensen. In de liefde zoekt Weegschaal-Paard iemand die net zo van esthetiek en luxe houdt als hijzelf.

Schorpioen-Paard

Beheerst en een tikkeltje hautain komen ze over, maar Schorpioen-Paarden zijn bijzonder hartstochtelijk. Ze strijden fel voor hun idee en gelijk en dat maakt de warme types niet minder prettig om mee om te gaan. Veiligheid vinden deze temperamenten thuis en op het werk. In de liefde stuiven ze alle kanten op. Ze zijn niet bang om verliefd of afgewezen te worden. Ze belanden vaak in bizarre liefdessituaties, maar lijken daar goed in te gedijen.

Boogschutter-Paard

Onafhankelijk, hardnekkig en doelgericht; Boogschutter-Paarden hebben een uithoudingsvermogen waar je u tegen zegt. Ze gaan voorwaarts en laten zich door niemand weerhouden. Boogschutter-Paarden zeggen wat ze denken en hebben daarin een sarcastische stijl waar niet iedereen even goed mee om kan gaan. Ze storten zich graag in de liefde, maar meestal niet voor heel lang. Totdat ze iemand vinden waar ze niet meer bij weg willen.

Steenbok-Paard

Steenbok-Paarden nemen extra hindernissen om zich te bewijzen. Daarmee streven ze hun doel wel eens voorbij en dat vinden ze lastig. Werk is belangrijk voor deze mensen: ze strijden voor hun zelfstandigheid en succes. Voor de liefde hebben ze niet veel tijd, maar als hun eerste jeugdliefde niet hun levenspartner blijkt, steken ze er graag wat overgebleven uren in. Hun levenspartner is degene die hun ingehouden temperament naar boven krijgt.

Waterman-Paard

Ze springen hoog over hindernissen en stuiven vooruit als de weg vrij is; Waterman-Paarden gaan ervoor in het leven. Ze staan altijd klaar voor de start en komen meestal ook als eerste over de finish. Succes is altijd op hun pad, dat maakt ze wel eens gemakzuchtig. Ook in de liefde hebben ze geen schroom: ze experimenteren, durven lange verbintenissen aan te gaan, maar zijn ook net zo lief alleen. Waterman-Paard schommelt heen en weer tussen diepzinnigheid en oppervlakkigheid.

Vissen-Paard

Fantasierijke en beminnelijke wezen zijn Vissen-Paarden. Ze deinzen terug voor onzekerheid en kiezen de weg van de minste weerstand. Vissen-Paarden lijken energiek en vrij, maar zijn in wezen behoorlijk geremd. De liefde is hun leven: ze geven zich er met huid en haar aan over. Al hun emoties komen aan het licht en met hun tedere, zachte karakter maken ze het hun partner moeiteloos naar de zin.

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.

Meer lezen over astrologie?

Dit zegt je geboortemaand over je karakter (volgens de wetenschap).

Volgend artikel
Dit zijn de minder goede karaktertrekjes van jouw sterrenbeeld
Dit zijn de minder goede karaktertrekjes van jouw sterrenbeeld