Terug naar overzicht

Planetenhoroscoop 2019: Mars

Categorie
Tekst
Johanna Blok
Fotografie
Dana van Leeuwen
Planetenhoroscoop 2019: Mars

Astrologie is een manier om de soms tegenstrijdige puzzelstukjes van je persoonlijkheid in kaart te brengen. Daarvoor kijkt astrologie naar je zonneteken, je maanteken én naar de planeten die om de zon dansen.

Van 1 tot 13 februari staat de vurige energie van Mars centraal. Als planeet Mars aan de hemel staat kun je zien dat hij een enigszins rode gloed heeft. De kleur rood roept bij iedereen visioenen op van energie, bloed en strijd. Zo werd de rode planeet gekoppeld aan de oervechter, de God van de Oorlog. In de moderne astrologie staat de oervechter in je horoscoop voor je instinct om te overleven, de meest vurige, ongetemde fysieke energie die je in je hebt.

Mars

  • Energie: vurig, fysiek, rauw overlevingsinstinct
  • Kracht: grenzen opzoeken en risico’s nemen
  • Krachtige positie in 2019: van 1 tot 14 januari & van 9 tot 13 februari
  • Dat is de beste tijd voor: sportieve prestaties, belangrijke nieuwe initiatieven, het uitvechten van een juridische strijd, het beginnen van een eigen bedrijf

Het vuur van Mars

Als Mars het overneemt, heb je te maken met pure fysieke energie, een rauw overlevingsinstinct, dat moet eruit en er zijn geen wijze woorden tegenin te brengen. Niet alle strijd komt voort uit blinde woede. Je kun ook vechten voor een goede zaak. Dan vlamt Mars ook in je hart, maar je hebt zijn energie onder controle.

Ook de puur lichamelijke beleving van seksualiteit is het werk van Mars. Maar pas als Venus meedoet, ontstaat de bedwelmende cocktail van liefde en erotiek. Daarom horen Venus en Mars bij elkaar.

Wanneer is het tijd voor Mars?

Mars is niet echt een teamplayer, de gevoelens van anderen interesseren hem niet, hij vindt het belangrijker dat alles gaat zoals hij wil. Dus als je iets voor elkaar wilt krijgen, snel een beslissing moet nemen of voor jezelf moet opkomen, dan is het tijd voor Mars.

Mars in 2019

2019 begint meteen met een enorm krachtige Mars van 1 januari tot 13 februari, als Mars door het teken Ram gaat. Maar slechts een deel van die periode is zijn energie echt bruikbaar: van 1 tot 14 januari en van 9 tot 13 februari. Op de overige dagen is Mars op zoek naar conflicten en voelt hij zich gefrustreerd.

Als je voor sportieve prestaties, belangrijke nieuwe initiatieven, het uitvechten van een juridische strijd, het begin van een eigen bedrijf de genoemde periode kunt kiezen, ga je er vol zelfvertrouwen tegenaan.

Probeer je tussen 14 januari en 9 februari een beetje gedeisd te houden, want in deze periode heb je niet zoveel geduld en laait het vuur snel op. Lukt het niet om rustig te blijven? Bereid je dan goed voor, wees je bewust van je ongeduld als dingen niet zo snel gaan en laat je niet uitlokken tot een strijd die je niet kunt winnen. Laat jouw Mars zich teveel zien van zijn koppige en onnadenkende kant, zoek dan de energie van de aarde op: maak contact met je favoriete kristal, wandel met blote voeten door het zand of mediteer met je buik naar de grond.

Meer lezen over spiritualiteit?

Door anderen gelezen