Terug naar overzicht

Planetenhoroscoop 2019: Saturnus

Categorie
Tekst
Johanna Blok
Fotografie
DANA VAN LEEUWEN
Planetenhoroscoop 2019: Saturnus

Dat de maan invloed heeft op ons dagelijks leven geloven we meteen. Zo slapen veel mensen minder goed bij volle maan en hebben behoefte om alleen te zijn bij donkere maan. Maar volgens de astrologie beïnvloeden andere planeten ons ook behoorlijk. Dit is de invloed van Saturnus op jou in 2019!

Heb je weleens aan een groot project gewerkt, een huis verbouwd of een groot werkstuk gemaakt? Dan heb je kennis gemaakt met Saturnus-kwaliteiten. Begrenzing, controle, geduld, groots denken en ambities, dat zijn de eigenschappen die bij Saturnus horen. Deze planeet hecht veel belang aan de structuur. Als die goed is, komt de rest ook wel in orde.

Kenmerken van Saturnus

  • Energie: structuur, begrenzing en controle
  • Kracht: verantwoordelijkheid nemen
  • Krachtige positie in 2019: het hele jaar in toppositie
  • Dat is de beste tijd om: te werken aan een groot project of een verbouwing

Vaderfiguur

Saturnus is diegene die verantwoordelijkheid neemt voor de situatie als anderen het liefst weglopen. Hij heeft iets in zich van een strenge, maar betrouwbare vaderfiguur, die weliswaar niet zo van knuffelen houdt, maar die er wel altijd voor je is. Je kunt je voorstellen dat Saturnus het archetype is van de vader, maar ook van leiders, ondernemers die een grote zaak opbouwen, politici en architecten.

Gevangen

Saturnus wordt vaak neergezet als een bron van beproevingen. Je loopt tegen je Saturnus aan als je eindeloos gevangen lijkt te zitten in een situatie. Terwijl je zelf de sleutel hebt van die gevangenis. Het jezelf opleggen van beproevingen is typisch iets voor Saturnus. Verder heeft Saturnus ook iets met het begrip karma. Het is Saturnus die denkt dat je moet lijden omdat je een karmische schuld af te lossen hebt, maar Saturnus geeft ook karmische beloning. Die komt als je je huiswerk goed hebt gedaan, je schulden hebt afgelost en hard hebt gewerkt voor je droom. Dan is het tijd om te spelen en te genieten. Daarom zie je bij mensen die een sterke Saturnus in hun horoscoop hebben vaak dat ze naarmate ze ouder worden, steeds meer lol in hun leven hebben.

Timing

Verder is Saturnus belangrijk bij de timing van dingen. Maak je een meerjarenplan? Ben je toe aan de volgende stap? Kun je de knoop al doorhakken? Het is jouw Saturnus die zegt: this is the moment! Heb je het gevoel dat je vastzit in de energie van Saturnus? Is controle te belangrijk voor je, reageer je star, kun je alleen nog maar aan werk denken en in termen van moeten? Zoek het element lucht op en zorg voor meer vuur in je leven. Ga vliegen, op reis, beklim een berg, neem afstand, relativeer en lach om jezelf.

Saturnus in 2019

Saturnus staat in 2019 een jaar lang in Steenbok. Dat is een toppositie. Dus werk je aan een groot project of een verbouwing, dan heb je de wind in de rug. Toch zal je ook geduld moeten hebben en grondig moeten zijn. Dingen die je nu afdoet als onbelangrijk, hebben de neiging om je over zeven jaar te komen plagen. En vergeet niet om te genieten en pauzes te nemen. Met een beetje zen, bereik je je doel zonder overspannen te raken.

Meer lezen over horoscopen?

Door anderen gelezen