Dit is je grote zomerhoroscoop

Dit is je grote zomerhoroscoop Dit is je grote zomerhoroscoop Dit is je grote zomerhoroscoop

Een zwoele zomer lang laten we ons meevoeren op de zachte golven van Neptunus die contact maakt met Jupiter, de planeet van overvloed. Maar wat betekent dit planetenspel voor jou persoonlijk?

Het belooft een prachtige zomer te worden waarin het universum ons op allerlei manieren helpt om dat te bereiken wat belangrijk is voor ons. En dat komt allemaal omdat Jupiter en Neptunus drie maanden lang een team vormen, dat ons bij de hand neemt en ons de kracht van onbaatzuchtige liefde toont.

Verbonden in liefde

Zowel Jupiter als Neptunus zijn spirituele planeten die gaan over alles wat groter is dan onszelf: de verbondenheid met een ideaal, de liefde waarvoor we ons willen opofferen en inzetten. Maar ook over de verbondenheid met het grote geheel, de aarde, het universum.

Neptunus hoort bij het teken Vissen en Jupiter bij het teken Boogschutter. Daarom is er ook een verschil in de manier waarop Jupiter/Boogschutter en Neptunus/Vissen spiritualiteit beleven. Neptunus zoekt het in stilte en afzondering, waarin zij contact kan maken met het ‘grotere geheel’ dat overal om ons heen is: in de dieren, de planten en de natuur. Jupiter reist op zijn beurt de wereld rond op zoek naar een goeroe, een filosofie waarin zij kan geloven. En als ze dan het licht heeft gezien, wil zij dat verspreiden en anderen laten delen in haar geluk.

Omdat die twee samenwerken ontstaat er deze zomer een heel mooie zachte energie die liefdevolle intenties brengt. Er is vergeving mogelijk, we voelen meer compassie, en de bereidheid om anderen te helpen is groter.

Maar er is meer…

Neptunus was in de oudheid ook de god van de zee. En dat samen met de expansiedrift van Jupiter, kan meer aandacht geven voor de stijgende zeespiegel. Misschien gebeuren er ook wel concrete dingen die ons bewuster maken van onze relatie met de zee (en de aarde). Compassie gaat namelijk niet alleen over mensen maar ook over de compassie die we kunnen voelen voor andere levende wezens en voor moeder aarde.

Misschien is dat een mooie vraag om de zomer mee in te gaan. Wat kun jij uit compassie doen voor de dieren, de insecten, de planten, de zee? Hoe kun je zorgen dat mooie gevoelens ook gevolgd worden door goede daden? Minder vlees eten, plastic afval scheiden, een fietsvakantie in eigen land in plaats van een verre reis? In je tuin plaats maken voor vlinders en bloemen in plaats van stenen?

Lees hierna hoe de energie van Jupiter en Neptunus voor jouw Sterrenbeeld uitwerkt. Misschien raak je geïnspireerd en kom je tot een ongeëvenaarde daad van compassie.

Ram

Voor de enthousiaste Ram is het helpende aspect tussen Neptunus en Jupiter vooral actief in het onderbewuste. Luister goed naar je spontane ingevingen, ga je neus achterna, dan kom je op een plek waar je heel hard nodig bent. Misschien krijg je de kans om een weerloos wezen te redden…

Stier

Jupiter en Neptunus doen voor jou hun best in de sfeer van vriendschappen en relaties. Dan is er ruimte in je hart voor vergeving en empathie, ook als de ander niet zo perfect is als je hoopte. Ook kun je de deur openzetten voor een vriend in nood. En dat maakt je blij!

Tweelingen

Team Jupiter-Neptunus is bij jou actief in de zone van werk en carrière. Daarom groeit in jou het verlangen om met je werk iets goeds te doen voor mensen, dieren of de aarde. Misschien is het nog even zoeken naar het ‘hoe’, maar je hebt meer mogelijkheden dan je denkt.

Kreeft

Het is een geschenk van de kosmos: jij bent van alle tekens momenteel het meest in sync met Jupiter en Neptunus. Het geluk lacht je toe als je op reis gaat. Overal wordt je liefdevol ontvangen, elke ontmoeting is magisch en dat brengt een positieve, opwaartse spiraal tot stand.

Leeuw

Neptunus raakt je trauma’s en Jupiter streelt je emotionele fundament. Er kunnen mooie dingen gebeuren. Er kan iets geheeld worden dat al heel lang ‘stuk’ voelde. Een verhuizing kan een cruciale rol spelen, omdat dit het achterlaten van oud zeer met zich meebrengt.

Maagd

Neptunus en Jupiter helpen jou om je meer open te stellen voor liefde. Er komen daden en woorden van empathie, je kunt vergeven wat je niet voor mogelijk hield, je hartchakra gaat wijd openstaan voor de ander. De liefde gaat stromen als een oneindigheidssymbool, voor altijd.

Weegschaal

Met Neptunus en Jupiter onderzoek jij hoe je je werk met meer liefde kunt doen. Je wilt anderen blij maken, maar het gaat ook om geld.  Volg je hart, dan vind je deze zomer dé manier om die twee te verenigen en ontdek je dat het een het ander niet hoeft uit te sluiten.

Schorpioen

Muziek, kunst en poëzie raken bij jou een diepe snaar waar je hart op resoneert. Je kunt voelen dat het nodig is om ze een grotere plek in je leven te geven. Niet alleen als toehoorder of toeschouwer, maar als maker. Jouw pure creativiteit wil naar buiten.

Boogschutter

Neptunus nodigt je uit om je huis open te stellen. Misschien komt er een zwerfdier mee van een verre reis, misschien een vakantieliefde. De trigger is het gevoel dat je van de wereld een beter plek kunt maken. Al zijn er ook onbewuste motieven die je later pas zult ontdekken.

Steenbok

Omdat Neptunus contact maakt met je keelchakra ben je zachter en meer open dan normaal. De Steenbok-muur blijkt ineens van schuimrubber, je laat meer contact toe. Daardoor krijgt een nieuwe vriendschap de kans. Misschien dat die zelfs uitgroeit tot je ‘ware’ liefde.

Waterman

Jupiter en Neptunus helpen jou met overvloed en een sterk gevoel van eigenwaarde en eigenliefde. En die rijkdom deel je weer met anderen. Het mooie is dat je daardoor vertrouwen uitstraalt, waardoor ook vanuit de hoek van je werk veel moois jouw kant op stroomt.

Vissen

Een reis op of over zee zet de poort wijd open naar meer creativiteit en een groter bewustzijn. Zelfs als je geen vakantie had gepland, is het goed om vaak de zee op te zoeken. Je komt er tot verdieping en krachtige inspiratie waar je nog heel lang op vooruit kunt.

Volgend artikel
Ram: in juli word je uitgedaagd om voor jezelf op te komen
Ram: in juli word je uitgedaagd om voor jezelf op te komen