Jupiter en zijn invloed op jou: dit moet je erover weten

Jupiter en zijn invloed op jou: dit moet je erover weten Jupiter en zijn invloed op jou: dit moet je erover weten Jupiter en zijn invloed op jou: dit moet je erover weten

Jupiter heeft, net als de maan, invloed op ons dagelijks leven. Wat voor invloed dat is, is alleen iets minder bekend in het geval van Jupiter. Zo slapen veel mensen minder goed bij volle maan en hebben velen behoefte om alleen te zijn bij donkere maan. Maar volgens de astrologie beïnvloeden de andere planeten ons ook behoorlijk. Dit is wat je moet weten over de invloed van Jupiter, de planeet van optimisme, overvloed en wijsheid. 

Heb je ooit zo vurig in iets geloofd, dat je er alles voor wilde opgeven, zoals de mensen die zich aansluiten bij een sekte en al hun bezittingen achterlaten? Heb je weleens het gevoel gehad alsof de dingen die je zei niet uit jezelf kwamen, maar uit een hogere vorm van intelligentie? Zijn er dingen die je ‘gewoon weet’ maar waar je nooit voor hebt geleerd? Heb je weleens iemand een wijze raad gegeven waar hij of zij je eindeloos dankbaar voor is terwijl je geen idee had waar je de wijsheid vandaan haalde? Ben je weleens in een ver land geweest waar je je onmiddellijk thuis voelde, waar je moeiteloos de cultuur begreep? Dan heb je kennis gemaakt met de energie van Jupiter.

Kenmerken van Jupiter

  • Mythologie: Oppergod
  • Energie: optimisme, vertrouwen op de goede afloop
  • Planeet van: wereldreizigers die zich overal thuis voelen, filosofen, goeroes en leraren die hun wijsheid doorgeven aan anderen
  • Kracht: positief denken
  • Verwant sterrenbeeld: Boogschutter
  • Kleur: oranje
  • Element: vuur

Jupiter als wijze goeroe

Jupiter is een wijze goeroe, maar hij kan ook blindelings achter een ideaal aanlopen. Relativeren is niet zijn sterkste kant. Hij is een wijze, geen wetenschapper. Sommige kinderen worden wijs geboren. Alsof ze die wijsheid hebben opgedaan in vorige levens. Dat zijn kinderen van Jupiter. Anderen moeten eerst fouten maken voordat hun wijsheid zich kan ontpoppen. Zij leren hun Jupiter-kracht kennen als ze beseffen dat ze een fout hebben gemaakt en zichzelf daarvoor kunnen vergeven. De wijze les is geleerd, ze zijn niet geknakt of verbitterd en vol vertrouwen vervolgen ze hun levenspad. Jupiter is de planeet van wereldreizigers die zich overal thuis voelen, filosofen, goeroes en leraren die hun wijsheid doorgeven aan anderen.

Optimisme

Het gevoel dat hoort bij Jupiter is optimisme. Als je vol vertrouwen bent op de goede afloop, als je zeker weet dat je straks een parkeerplaats vindt voor de deur, dan benut je de energie van Jupiter. Hij is namelijk de kampioen in positief denken. Daarom wordt hij ook vaak als geluksplaneet gezien. Dat geluk ontstaat op twee manieren. Enerzijds nodigt hij het geluk uit met zijn onbegrensde optimisme, anderzijds laat hij zich door een tegenslag niet uit het veld slaan, want ‘het glas is altijd halfvol’. Dus zeg maar dankjewel tegen jouw Jupiter, als je jouw tegenslag kunt zien als meevaller of levensles.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Misschien zit jouw Jupiter-geluk in je kinderen, je vrienden, verre reizen, de natuur of je boekenkast. Door je af te stemmen op je Jupiter-energie, krijgen de wat donkerdere pagina’s van je levensboek iets meer kleur.

Via deze tool kun je opzoeken in welk sterrenbeeld jouw Jupiter staat. De beschrijving die erbij hoort vind je hieronder.

Jupiter in Ram – vechten voor een ideaal

Als Jupiter in het teken Ram staat zoek je hoop, geloof en verbondenheid in strijd: voor jezelf opkomen op een fysieke, mannelijke manier. Dat klinkt misschien wat tegenstrijdig, maar toch kan het. Door voor een ideaal te vechten. Je gelooft in een rechtvaardiger wereld en je wilt samen met anderen de strijd voeren om die wereld vorm te geven. Als je daarmee bezig bent, ervaar je voldoening en heb je het gevoel dat je echt leeft. Je bent dan in staat om contact te maken met je innerlijke vonk, in feite ben jij je eigen bron van geluk. Je kunt erg geïnspireerd raken door positief denken en motivatietechnieken. En ook simpelweg lichamelijk trainen doet iets voor je. Dus leraren die dit onderwijzen kunnen jou helpen op je levenspad.

In de tweede helft van je leven kun je anderen motiveren om in zichzelf te geloven of hun lichamelijkheid en mannelijkheid te verstreken, wat vooral voor mannen belangrijk kan zijn.

Jupiter in Stier – een goed mens zijn

Als Jupiter wordt ingekleurd door de kwaliteiten van het teken Stier haal je hoop, geloof en verbondenheid uit het hebben van positieve normen en waarden. Het is ontzettend belangrijk voor je om aan de goede kant te blijven van de scheidslijn tussen goed en kwaad, een goed mens te zijn in je eigen ogen. Je gelooft daarom heilig in de pacifistische aanpak van problemen of strijdpunten. Als dat lukt voel je dat jij bezig bent je volledige potentieel te realiseren. Ook van belang is een vredige, landelijke of groene omgeving. Ook daar kun je bijtanken en verbondenheid ervaren.

Een gids die je de weg wijst bij het oplossen van gewetensdilemma’s kan erg waardevol voor je zijn. Je zou je aangesproken kunnen voelen door het Jaïnisme (de Indiase leer van geweldloosheid).

Naarmate je ouder wordt, ontwikkel je zoveel wijsheid en mildheid, dat anderen het heerlijk vinden om hun dilemma’s tegen je aan te houden. Je bent een veilige vertrouweling die niet snel oordeelt en zo anderen helpt om zelf tot inzicht te komen.

Jupiter in Tweelingen – open en eerlijk communiceren

Jupiter voelt zich in Tweelingen niet helemaal op zijn gemak, waardoor hoop, geloof en verbondenheid het ene moment sterk gevoeld kunnen worden, terwijl ze het andere moment totaal afwezig lijken.

Jouw manier om tot optimisme te komen is vrij mentaal. Als je de kracht van je brein en je intelligentie voelt, heb je het gevoel dat je leeft. Ook als het je lukt om door communicatie volkomen open en eerlijk in contact te zijn met de ander is dat van onschatbare waarde voor je. Je kunt enorm opbloeien door het geluk dat je dan ervaart.

Je bent misschien gefascineerd door meesters van het woord zoals Nobelprijswinnaars, stand-up comedians en schrijvers. Ook streetwise rappers kunnen jou in contact brengen met de gift van Jupiter.

Tijdens je leven merk je dat je zelf steeds meer een woordkunstenaar wordt en een  meester in het debat. Misschien willen anderen die kunst van je leren. Als het zover komt is de cirkel rond en kun je de lessen in communicatie die je hebt ontvangen, onbevangen doorgeven.


Jupiter in Kreeft – in contact met je emoties

Met deze stand van Jupiter heeft geloof, hoop en verbondenheid alles te maken met je geboortegrond, met je familie (vooral je moeder) en met de (vrouwelijke) emoties. En misschien zelfs met de maan. Als het volkslied wordt gezongen, ben jij diegene die tranen in de ogen krijgt van ontroering. Voor dit gevoel van samen leef je. Niets voelt zo goed als de veilige thuishaven binnenvaren, je omringd voelen door je bloedverwanten.

Alleen als je volkomen in contact staat met je emoties kun je gelukkig zijn en het leven omarmen. Dan leeft je hart op.

Goeroes die daar oog voor hebben kunnen jou raken tot in het diepst van je ziel. Die kunnen ervoor zorgen dat je een toegewijde leerling wordt. Psychologen die kijken naar de rol van de moeder, van vrouwelijkheid bijvoorbeeld, maar ook religieuze leiders die het gevoel benadrukken dat we tot één grote familie behoren. Je blijft luisteren tot je emotioneel zo volwassen bent geworden, dat je anderen kunt helpen om emotioneel thuis te komen bij zichzelf.

Jupiter in Leeuw – pure levensvreugde

In het teken Leeuw laat Jupiter zich van zijn creatieve en kinderlijke kant zien. Door je met pure levensvreugde te verbinden, kun je weer geloven dat het allemaal goed komt. Je put hoop uit het enthousiasme van kinderen, de onbevangenheid waarmee ze de wereld tegemoet treden.

Ook speelse erotiek kan voor jou een krachtige manier zijn om contact te maken met je geluksgevoel. Door gehoor te geven aan je creativiteit en voor jezelf een plek op te eisen op het podium, gaat je hartchakra wijd openstaan. Dan kan de warmte van de zon zo naar binnen stromen.

Je hebt het waarschijnlijk niet zo op met meesters en leraren, want je voelt al jong dat jij het in je hebt er zelf een te zijn. En je wilt je eigen ‘leer’ vormgeven en je zo min mogelijk laten beïnvloeden. Maar als ze zelfbeschikking, vrijheid en creativiteit preken, dan kun jij je openstellen voor hun boodschap.

Jupiter in Maagd – wie het kleine niet eert

In het teken Maagd moet de goddelijke en onmetelijke energie van Jupiter zijn weg zien te vinden in verfijning en details. De kleine structuren in de natuur, van atomen en bacteriën tot planten en insecten vallen onder het teken Maagd. Als jij Jupiter in Maagd hebt, kun je in die microwerelden hoop, geloof en verbondenheid vinden.

Het kan een bevrijding zijn om je eigen nietigheid of ‘onbelangrijkheid’ te ervaren, als je inzoomt op een ander niveau, waar het leven gewoon zijn eigen orde en wetmatigheden heeft. Je kunt in de ban raken van leraren die de geheimen van die subwerelden ontsluiten. Botanici, biologen, chemici of wiskundigen bijvoorbeeld. En niet te vergeten: heelmeesters. Je kunt namelijk een groot geluk ervaren als je een dienende rol kunt spelen in het lichamelijke genezingsproces van anderen.

Als je zeker genoeg bent van jezelf, wil je anderen misschien bijbrengen hoe ze geheeld kunnen worden. Of het nu met medicijnen, voeding of kruiden is, daarin kun je een enorm meesterschap bereiken.

Jupiter in Weegschaal – gevoel voor schoonheid

De essentie van het teken Weegschaal is schoonheid. Die ontstaat als we in relaties evenwicht en harmonie vinden. Het kan gaan over relaties tussen mensen, maar ook over relaties tussen kleuren of muzieknoten. We ervaren schoonheid als het geheel groter is dan de som der delen. Denk aan muziek. De losse klanken hebben geen betekenis, maar samen kunnen ze een melodie maken van ontroerende schoonheid.

Met Jupiter in Weegschaal is het die ervaring die je hoop, geloof en een gevoel van verbondenheid geeft. Weegschaal is ook een venusteken, een teken van vrouwelijkheid, liefde en relaties. De beleving ervan vervult je met geluk en brengt je in contact met je essentie.

Jij vindt inspiratie bij meesters die een boodschap overbrengen van schoonheid, harmonie of liefde. Kunstenaars bijvoorbeeld, die geen woorden gebruiken, maar beeld of klank. Als je ouder wordt krijg je steeds meer vertrouwen in je eigen gevoel voor schoonheid en je opvattingen over relaties. Dan word je iemand die anderen verder kan helpen op het pad van Venus.

Jupiter in Schorpioen – loslaten en transformeren

De positie van Jupiter in het teken Schorpioen is niet erg voor de hand liggend, of bijzonder comfortabel. Jupiter gaat over hoop, geloof en verbondenheid en het teken Schorpioen gaat over onze trauma’s, over alle dingen die we moeten loslaten, over de donkere kant van onze ziel. Hoe moet je dat zien te rijmen?

Je leeft 200 procent op intens emotionele momenten. Als iemand om wie je geeft een heftige crisis doormaakt of tijdens een begrafenis, een geboorte. Zulke momenten zorgen voor een diep contact met je essentie en dat geeft je een geluksgevoel, een totale vervulling. Je zoekt zware situaties op en je aanwezigheid is helend voor anderen op de moeilijkste momenten in hun leven.

Zolang je een jonge ‘grasshopper’ bent, voel jij je aangetrokken tot meesters die de leer van loslaten en transformatie verkondigen. Je meent dat zij de waarheid kennen. Dat het allemaal niet zo zwart-wit is, ontdek je later. Naarmate je de schilletjes van je innerlijke ui afpelt, kun je jezelf ook ontpoppen als een krachtige transformator: iemand die mensen motiveert om afstand te nemen van hun heftige emoties en om verlichting te bereiken.

Jupiter in Boogschutter – bron van wijsheid

In het teken Boogschutter is Jupiter volkomen op zijn gemak. Daar, in zijn comfort zone, laat hij zich van zijn beste kant zien. Dat betekent dat het verzamelen van wijsheid, door te reizen en te studeren jouw manier wordt om hoop, geloof en verbondenheid te bereiken. Dat kan door verre landen te bezoeken, maar het kan ook door te reizen in de geest en in de tijd. Bijvoorbeeld door de jaren twintig of vijftig in ere te houden. Sommige mensen met Jupiter in Boogschutter kunnen intens gelukkig worden van vintage items.

Het feit dat je altijd lijkt te kunnen putten uit een oneindige bron van wijsheid is je grootste houvast in het leven. Dat helpt je om alles aan te kunnen.

Als je jong bent heb je misschien de neiging om je vol te zuigen met de woorden van filosofen en andere wijsgeren. Het maakt niet uit welke stroming ze vertegenwoordigen. Je wilt je volzuigen met kennis zodat je zelf je wijze conclusies kunt trekken.

Ben je er eenmaal klaar voor, dan kun je je ontpoppen als een fantastische leraar. Iemand die anderen inspireert met de inzichten die je hebt opgedaan tijdens je lange levensreis.

Jupiter in Steenbok – verantwoordelijkheid

Planeet Jupiter en het teken Steenbok zijn totaal verschillende energieën, maar als ze samenwerken kunnen ze tot grote prestaties komen. Heb jij Jupiter in Steenbok, dan is verantwoordelijkheid nemen erg belangrijk voor je. Dat is voor jou de weg naar hoop, geloof en verbondenheid. Een rol op de achtergrond werkt eenvoudigweg niet voor je. Dat kan uitwerken als pure ambitie, een geluksgevoel krijgen als je bezig bent met politiek of met het beklimmen van de maatschappelijke ladder.

Maar je kunt ook volkomen in je element zijn door je te concentreren op de structuur van iets. Van de samenleving bijvoorbeeld, of van een groot bouwwerk (architectuur). Als het maar belangrijk is en autoriteit uitstraalt. Met Jupiter in Steenbok kun je ook ‘iets’ hebben met plechtigheden. Ook die kunnen je helpen om contact te maken met een gevoel van hoop en optimisme.

Mensen met een belangrijke politieke boodschap raken jou recht in je hart. Ze kunnen je inspireren om verantwoordelijkheid te nemen en jezelf te overstijgen. Vooral als je jong bent. Later als je er rijp voor bent, kan het zijn dat je hun voorbeeld volgt. Dat je op jouw beurt anderen verbindt door de politieke of maatschappelijke visie die je uitdraagt.

Jupiter in Waterman – geluk in de groep

Heb je Jupiter in Waterman, dan kan het zijn dat je pas gelukkig bent als je volledig opgaat in een groep of in een team. Dan ervaar je hoop, geloof en verbondenheid. Het kan een gelukzalige ervaring voor je zijn om in een voetbalstadion mee te brullen en daar helemaal in op te gaan. Of deel te nemen aan een weekend teambuilden. Dat zijn voor jou de ervaringen die tellen, waarvoor je het doet.

Maar Jupiter in het teken Waterman kan ook abstract uitwerken. Dan gaat het over licht, elektriciteit, oneindigheid of kwantummechanica. Bezig zijn met zulke onderwerpen kan jou bevrijden van de grauwe realiteit en je een geluksgevoel bezorgen.

De leermeesters die op je pad komen, vertellen een sociale boodschap: het gaat erom dat we het samen doen en dat we er zijn voor elkaar. Een boodschap van bevrijding. Of ze komen met spannende, originele of buitenissige theorieën. Science fiction en futurisme bijvoorbeeld.

Als je genoeg moed hebt verzameld om zelf een groep om je heen te verzamelen en die toe te spreken, dan gaat het waarschijnlijk over ‘samen’, ‘vrijheid’, ‘vernieuwing’ en ’toekomst’. Dat zijn de onderwerpen waarmee je anderen verder helpt op hun levenspad.

Jupiter in Vissen – stilte en meditatie

In het teken Vissen staat Jupiter op een prachtige plek, maar wel een die wat stil en afgelegen is. Heb je deze planeetstand, dan kan pure afzondering je weg zijn naar geluk. In stilte en meditatie maak je contact met een hoger bewustzijn (het goddelijke) en zo bereik je het ultieme gevoel van hoop, geloof en verbondenheid.

Het is pure noodzaak voor je om bezig te zijn met spiritualiteit. Dat is de enige manier om geluk te ervaren. Al het andere is een tijdelijke opvulling van de leegte en dat besef je maar al te goed. Daarnaast ervaar je als geen ander geluk als je mensen of dieren kunt helpen. Je verstaat de kunst van geven zonder daarvoor iets terug te verwachten. Als je jong bent, kan het lastig zijn om onderscheid te maken tussen valse en echte profeten. Dan ben je diep onder de indruk van elke waarzegster op de kermis. Naarmate je je eigen spiritualiteit ontwikkelt, kom je steeds dichter bij de zuivere boodschap. En of je nu de ambitie hebt om goeroe te worden of niet, het moment komt dat je die boodschap begint uit te dragen en dat je anderen helpt om het pad te vinden naar verlichting.

Wil je weten hoe andere planeten in jouw geboortehoroscoop staan en wat dit over je zegt? Hier kun je je geboortehoroscoop berekenen. 

Meer lezen over astrologie?

Deze invloed heeft de strenge planeet Saturnus op jou.

Volgend artikel
Mars en zijn invloed op jou: dit moet je erover weten
Mars en zijn invloed op jou: dit moet je erover weten