Terug naar overzicht

Steenbok, vraag eens niet zoveel van jezelf

Categorie
Tekst
Johanna Blok
Steenbok, vraag eens niet zoveel van jezelf

Heb je de laatste tijd weleens last van knieën, botten of gewrichten? Dat is niet alleen een typisch Steenbok-ding, het kan ook een signaal zijn dat je teveel van jezelf vraagt.

Je botten vormen de lichamelijke structuur die alles overeind houdt en als je teveel druk uitoefent, komt die structuur onder spanning te staan. Dus vraag je eens af waar je gas terug kunt nemen, wat minder van jezelf kunt vragen. Dat is namelijk het onderwerp om in oktober bij stil te staan.

Gas terug nemen

Neem meer de tijd voor dingen, geniet meer van je vrije tijd. Buiten is het prachtig nu de bomen hun herfsttooi dragen. Ga erop uit en gun jezelf om iets te doen wat ‘nutteloos’ is. Je houdt jezelf vaak voor dat je je tijd goed moet besteden, dat het iets moet opleveren. En zo houd je de motor draaiende, maar probeer eens toe te laten om te voelen hoe moe je bent. Laat de motor eens tot stilstand komen en kijk wat het met je doet als je even helemaal niets meer van jezelf moet. Misschien ontdek je wel dat een uur van stilte overgaat in een dag en in een week. Neem de tijd, je hebt het nodig.

Meer lezen?

Door anderen gelezen