Terug naar overzicht

Waterman gaat een groene fase in

Categorie
Tekst
Johanna Blok
Waterman gaat een groene fase in

Je hebt het misschien nooit zo gezien bij jezelf Waterman, maar je hebt ze wel degelijk: groene vingers. Zeker nu Uranus verhuist is naar het aardse teken Stier, kunnen die vingers gaan kriebelen.

Oktober is de perfecte maand om ze te ontdekken en stil te staan bij het plezier dat het contact met planten, bomen en de aarde je geeft. Dat gaat natuurlijk het makkelijkst als je een tuin hebt, want die vraagt in deze tijd om de nodige aandacht. Maar ook zonder tuin kun je naar buiten gaan en contact maken met de natuur. Eikeltjes rapen, een herfststukje maken, hout sprokkelen voor de open haard of een boom omhelzen. Misschien zou je eens een geneeskrachtig bosbad kunnen nemen (shinrin-yoku).

Groene fase

Misschien ontdek je ook dat er een missie voor je is om anderen te helpen een meer in contact te komen met de aarde en de planten. Hoe deze nieuwe ‘groene’ fase vorm krijgt in je leven doet er niet toe. Voorlopig is het enige dat je hoeft te doen, stilstaan bij deze authentieke en krachtige behoefte waarvan je je heel lang niet bewust bent geweest. Wees maar gewoon nieuwsgierig en laat je daardoor leiden bij je keuzes.

Meer lezen?

Door anderen gelezen