Terug naar overzicht

Voel je je onrustig door de volle maan? Zo vind je je kalmte terug

Categorie
Voel je je onrustig door de volle maan? Zo vind je je kalmte terug

Zit je te draaien op je stoel of weet je gewoon even niet wat je met jezelf aanmoet? Grote kans dat dat komt door de volle maan. Die heeft er een handje van om ons flink op te schudden. Maar uiteindelijk ben jij de baas: je kunt zelf veel doen om tot rust te komen.

Kijk aandachtig

Altijd een goed idee als je onrust voelt: even gaan zitten en het gevoel over je heen laten komen. Er niet tegen vechten, maar het gewoon aandachtig bekijken. Daarmee verdwijnt het misschien niet direct, maar je zult zien dat het zachter wordt. Bovendien kan de volle maan die jou zo onrustig maakt, je meditatie juist intenser maken: hij versterkt alles, dus ook je meditatie.

Kom in actie (liefst buiten)

Het omgekeerde werkt ook: maak gebruik van de bak energie die de volle maan je geeft, en put jezelf flink uit. Een stevig eind fietsen, een rondje hardlopen, anderhalf uur bikkelen in de sportschool of een potje door de kamer dansen met je wildste moves: allemaal een goede manier om de energie kwijt te raken. Wat je ook doet, zorg in ieder geval dat je buiten komt: hoe meer je jezelf blootstelt aan daglicht, hoe beter je ’s avonds slaapt.

Ga op tijd naar bed

Zelfs als je bovenstaande tips in praktijk hebt gebracht, kan het zomaar zijn dat je ’s avonds laat nog klaarwakker bent. Ga toch op tijd naar bed, zodat je niet het gevoel hebt dat je meteen móet slapen. Om je geest tot rust te brengen kun je een geleide slaapmeditatie doen. Via Youtube kun je er een heleboel vinden – kies een stem die jou een prettig, kalm gevoel geeft. Deze is bijvoorbeeld fijn, en hij duurt lekker lang (wel in het Engels, maar het proberen waard).

Pak je pen

Alles is intenser tijdens een volle maan, dus ook je gevoelens. Je kunt je best doen om ze te negeren, maar daarmee verdwijnen ze nog niet. Ga er juist even voor zitten, dat lucht op. Schrijf op wat je voelt, ook als je er op dit moment nog geen chocola van kunt maken en ook als het pijnlijk is, of voor een stevige huilbui zorgt. Je zult zien dat je daarna weer meer ruimte hebt in je hoofd en je hart.

Door anderen gelezen