In april leert Maagd om zichzelf op de eerste plek te zetten

Fotografie Tekst: Johanna Blok
In april leert Maagd om zichzelf op de eerste plek te zetten In april leert Maagd om zichzelf op de eerste plek te zetten In april leert Maagd om zichzelf op de eerste plek te zetten

Er zit een kern van egoïsme in het dienstbaar zijn aan anderen. Dit is wat er deze maand voor je in de sterren staat.

Vaak doe je dingen voor een ander in de hoop dat je er iets voor terugkrijgt, al is het maar dankbaarheid of waardering, of het gevoel onmisbaar zijn.

Er zit ook een kern van dienstbaarheid in puur egocentrisme. Door allereerst jezelf te dienen, en alleen dat te geven wat je echt over hebt, raken je innerlijke reserves niet uitgeput. Je geeft aandacht en liefde als het van harte gaat, niet omdat het moet of omdat je het gebruikt als ruilmiddel. Zo kan het mooiste geschenk uit een egocentrisch hart komen.

Vraag je deze maand af waarom je anderen zo graag helpt

In april kun je op een dieper niveau aan de slag met dit inzicht. Vraag je af waarom je anderen zo graag helpt en van goede raad voorziet. Wat is jouw diepere drijfveer? Wat verlies je als je het deze maand niet zou doen. Hoe vul je de leegte die je misschien voelt? Hoe geef jij je leven waarde als je niet voor anderen leeft?

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Dit is niet bedoeld om jou in een egotripper te veranderen, maar om jezelf beter te leren kennen, zodat je over een tijd bewuster bent van wat je geeft en waarom je dat doet.

Ben je geen Maagd maar ben je wél benieuwd wat er voor jou in de sterren staat voor april? Stay tuned: vanaf vandaag delen we elke dag de horoscoop van een ander sterrenbeeld.

Lees hier de horoscoop voor RamStierTweelingenKreeft en Leeuw.

Volgend artikel
Ben je een Weegschaal? Laat dan in april eens je minder aardige kant zien
Ben je een Weegschaal? Laat dan in april eens je minder aardige kant zien