De volle maan van 24 april 2024 vraagt je om diep te gaan

De volle maan van 24 april 2024 vraagt je om diep te gaan De volle maan van 24 april 2024 vraagt je om diep te gaan De volle maan van 24 april 2024 vraagt je om diep te gaan

Op 24 april 2024 om 1:48 uur is het volle maan in Schorpioen. Recht daartegenover staat de zon in het teken Stier. Tijdens volle maan ontstaat er een spanningsveld tussen deze twee tekens. Dat kan je wat moe, geprikkeld of emotioneel maken, maar iedere volle maan brengt ook nog eigen uitwerkingen met zich mee.

Volle maan april 2024

Tijdens de volle maan op 24 april voel je de behoefte om diep te gaan. Dat heeft alles te maken met het teken Schorpioen. Schorpioen is het sterrenbeeld dat niet bang is om het donker in te gaan. Dit teken vraagt je om naar binnen te keren en ruimte te maken voor diepgang. Het houdt niet van oppervlakkigheid of het opzetten van een masker. Schorpioen wil de onderste steen boven hebben, ook als de waarheid pijn doet.

De volle maan die plaatsvindt in de maand april wordt ook wel ‘roze maan’ genoemd. Die bijnaam zorgt vaak voor een boel verwarring. Is deze volle maan echt roze? Helaas niet. De bijnaam ‘roze maan’ is gekozen vanwege de vele roze bloemen en bloesems die in april in de natuur verschijnen.  

Daarnaast is Schorpioen het teken van transformatie. Als geen ander is dit teken in staat om zich te transformeren tot iets nieuws, iets beters. Schorpioen denkt graag na over manieren waarop hij zich kan transformeren. Dit komt voort uit een onderliggende behoefte aan macht, maar ook aan diepgang. En om dat te bereiken, neemt Schorpioen graag een (weloverwogen) risico. En laat dat nou net zijn waar de Stier, het teken waar de zon in staat, niet dol op is. Stier is juist enorm gehecht aan zekerheid. Dit teken houdt het liefst alles zoals het was, dan weet het waar het aan toe is.

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen
  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal
  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen
  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

Lees ook: wanneer is het volle maan in 2024? Dit overzicht vertelt het je

Intensiteit en confrontatie

De dagen rondom de volle maan draaien om het zoeken van balans tussen deze behoeften. Dat kan je interessante inzichten opleveren als het gaat over jouw behoeftes. Wat heb jij nodig? En wat kun je per direct laten gaan omdat het niet meer goed voelt? Omdat de intensiteit van het teken Schorpioen ermee gemoeid is, kan het confrontaties of ingewikkelde emoties met zich meebrengen. Gevoelens waarvan je dacht dat je ze diep had begraven, komen bovendrijven en houden je bezig. Probeer geen weerstand te bieden, maar keer naar binnen. Zo maak je het beste gebruik van de energie van de volle maan in Schorpioen.

Wil jij je horoscoop in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.

Meer lezen over de maan

Zo slaap je rondom volle maan wél goed.

Volgend artikel
Stier-seizoen: dit betekent het voor jou
Stier-seizoen: dit betekent het voor jou