De volle maan van 3 juli 2023 legt de focus op ambitie en zekerheid

De volle maan van 3 juli 2023 legt de focus op ambitie en zekerheid De volle maan van 3 juli 2023 legt de focus op ambitie en zekerheid De volle maan van 3 juli 2023 legt de focus op ambitie en zekerheid

Op 3 juli 2023 om 13:38 uur is het weer volle maan. De maan staat dan in het teken Steenbok. Recht daartegenover staat de zon in het teken Kreeft. Tijdens volle maan ontstaat er een spanningsveld tussen deze twee tekens. Dit kan je moe, geprikkeld of emotioneel maken, maar dat is lang niet alles om tijdens deze volle maan rekening mee te houden. Iedere volle maan brengt namelijk ook weer eigen uitwerkingen met zich mee.

Volle maan juli 2023

De volle maan van 3 juli 2023 zorgt voor een aardse, serieuze energie. Je bent geneigd om voorzichtiger te handelen, waarbij je je professionele én lange termijn doelen nauwlettend in de gaten houdt. Hierdoor kun je de dagen rondom de volle maan extra bezig zijn met dat wat je al hebt bereikt, maar ook met waar je naartoe wil. Wat wil je nog bereiken? En wat is daarvoor nodig?

Lees ook: Wanneer is het volle maan in 2023? Dit overzicht vertelt het je

Die focus op de toekomst komt voort uit de behoefte aan zekerheid die de Steenbok sterk voelt. Steenbok is altijd bezig met het toewerken naar een stabiele, veilige toekomst. Daarom is de Steenbok zo ambitieus. Dit aardeteken wacht niet tot zaken toevallig goed komen, maar zorgt er zélf voor.

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen
  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal
  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen
  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

De volle maan die plaatsvindt in de maand juli wordt ook wel buckmaan genoemd. ‘Buck’ betekent mannelijk hert of bok. Deze dieren verliezen ieder jaar hun gewei. In juli begint dit weer opnieuw te groeien. Dat is waarom de volle maan die in deze maand plaatsvindt naar deze dieren is vernoemd.

De invloed van Steenbok tegenover Kreeft

Hoewel Steenbok en Kreeft (het teken waarin de zon staat) tegenpolen zijn, zijn ze allebei gefocust op zekerheid en veiligheid. Dit uit zich alleen op een andere manier. Steenbok geeft om een goede reputatie en is bereid om hard te werken om die te krijgen. Het is niet gek als de Steenbok veel tijd doorbrengt op de werkvloer of in het (thuis)kantoor. Voor Kreeft is dat anders. Het eigen huis, een fijn thuis, is voor de Kreeft van levensbelang. Daarbij spelen emoties een belangrijke rol. De Kreeft zorgt ervoor dat het thuis veilig aanvoelt en dat iedereen zich comfortabel genoeg voelt om hun emoties te uiten. Voor dit teken is een mooi, strak ingericht huis minder belangrijk; het is belangrijker dat het aanvoelt als een thuis, waar iedereen op z’n gemak is.

Balans tussen hard en zacht

Deze volle maan vraagt je om te zoeken naar balans tussen wanneer je zacht moet zijn (Kreeft) en wanneer je harder kunt optreden (Steenbok). De heersende energie leert je om niet te kiezen voor één van de twee, maar om je houding continu aan te passen. Soms is het nodig om empathisch en warm te zijn, terwijl harder optreden in een andere situatie de beste resultaten oplevert.

Lees ook: Wat zijn de maanstanden in 2023? Ontdek het hier

Wil jij je horoscoop in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.

Meer lezen over de maan?

Zo slaap je tijdens volle maan wél goed.

Volgend artikel
Kreeft-seizoen: dit is wat het voor jou betekent
Kreeft-seizoen: dit is wat het voor jou betekent