De volle maan van 23 mei 2024 geeft je optimisme en reislust

De volle maan van 23 mei 2024 geeft je optimisme en reislust De volle maan van 23 mei 2024 geeft je optimisme en reislust De volle maan van 23 mei 2024 geeft je optimisme en reislust

Op 23 mei 2024 om 15:52 uur is het volle maan in Boogschutter. Recht daartegenover staat de zon in het teken Tweelingen. Tijdens volle maan ontstaat er een spanningsveld tussen deze twee tekens. Dat kan je wat moe, geprikkeld of emotioneel maken, maar iedere volle maan brengt ook nog eigen uitwerkingen met zich mee.

Volle maan mei 2024

De volle maan van 23 mei 2024 staat in het optimistische teken Boogschutter. Typische Boogschutter-thema’s zijn enthousiasme, expansie, filosofie, reizen; alles draait om vergroten. Het vergroten van je kennis, je dromen, je kansen, je ervaringen. En dat alles doet de Boogschutter met een filosofisch randje. Dit teken is op zoek naar de diepere betekenis achter alles wat er gebeurt. Boogschutter voelt de behoefte om zich te voorzien van hogere kennis en te zoeken naar de waarheid.

De volle maan in mei wordt ook wel ‘bloemenmaan’ genoemd. Dat heeft te maken met het op gang komen van de lente, waardoor er overal bloemen te zien zijn.  

Tegenover de maan in Boogschutter staat de zon in het teken Tweelingen. Boogschutter en Tweelingen zijn echte tegenpolen. Waar de Boogschutter zoekt naar zingeving en de waarheid, is Tweelingen gefocust op dat wat dichtbij is. Tweelingen vindt het fijn als hij het nú naar zijn zin heeft, terwijl Boogschutter zoekt naar diepgang en een langetermijnvisie. Daarbij is Tweelingen tevreden als zaken luchtig zijn en blijven. Het is een sociale vlinder, maar echte diepgang kan Tweelingen lastig vinden. Dat maakt deze sterrenbeelden echte tegenpolen.

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen
  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal
  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen
  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

Lees ook: wanneer is het volle maan in 2024? Dit overzicht vertelt het je

Overweldigend

De dagen rondom de volle maan kunnen overweldigend aanvoelen. Je hebt het idee dat je overstroomt van de plannen en ideeën. Probeer deze hersenspinsels voor jezelf te categoriseren. Wat gaat er over nu of morgen? Dat zijn de plannen die overduidelijk beïnvloed zijn door de Tweelingen-energie. Schrijf deze op als je dat wilt, maar laat ze daarna even links liggen. Je kunt je nu het beste focussen op de lange termijn. Welke grootse plannen heb je? Waar wil je over een jaar zijn? Denk groots en stel je voor dat alles mogelijk is. Laat je inspireren door alles wat er dan in je opkomt. Dat is hoe Boogschutter het graag ziet.

Laat je de dagen rondom de volle maan vooral leiden door je wanderlust en hang naar avontuur. Als je zin hebt om een tripje te boeken – vlakbij of naar een verre bestemming – doe het. Check alleen wel even goed of je geen andere afspraken had staan.

Wil jij je horoscoop in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.

Meer lezen over de maan

Zo slaap je rondom volle maan wél goed.

Volgend artikel
Tweelingen-seizoen: dit kun je verwachten
Tweelingen-seizoen: dit kun je verwachten