Waterman, in april mag je uit je schulp kruipen

Waterman, in april mag je uit je schulp kruipen Waterman, in april mag je uit je schulp kruipen Waterman, in april mag je uit je schulp kruipen

Waterman, jij trekt je deze maand graag terug. Misschien om de vragen des levens te overdenken of gewoon omdat je dat fijn vindt. Maar vergeet niet om ook contact te zoeken. 

Op jezelf

Nu Saturnus zich in de zone van afzondering en contemplatie bevindt, kun je daarin heel ver gaan. Dat brengt je diepe inzichten. En misschien kan het fijn zijn om je helemaal met niets en niemand te verbinden, maar je een beetje een kluizenaar te voelen.

Het omgekeerde kan ook het geval zijn, dat je meer en meer geconfronteerd wordt met de neiging om je af te sluiten. En te merken dat je daar helemaal niet gelukkig van wordt. Toch kan het dan heel lastig zijn om er weer uit te breken. In beide gevallen kun je verslaafd zijn aan drank of gamen of iets anders om een gevoel van leegte te vullen.

Verbinding

In april kun je ontdekken dat het tijd is om het tij te keren en niet langer weg te duiken maar om je weer te verbinden met de mensen om je heen. Ook kun je dan een goed begin maken met het aanpakken van een eventuele verslaving. Je hebt meer behoefte aan helderheid en je wilt weer 100 procent in de realiteit zijn. Verder kun je wat sceptisch zijn geworden ten aanzien van spiritualiteit. Maar april laat jou, lieve Waterman, inzien dat je eigenlijk niet zonder kunt.

Meer lezen?

Volgend artikel
Vissen, voor jou draait april om vriendschap
Vissen, voor jou draait april om vriendschap