Je grote maandhoroscoop: welke boodschap heeft Neptunus voor jou?

Je grote maandhoroscoop: welke boodschap heeft Neptunus voor jou? Je grote maandhoroscoop: welke boodschap heeft Neptunus voor jou? Je grote maandhoroscoop: welke boodschap heeft Neptunus voor jou?

Als je in de nachten van september een sterrenkijker pakt en naar de hemel kijkt, dan kun je op lichtjaren afstand van de aarde de planeet Neptunus ontdekken. Neptunus heeft een innige band met ons onderbewuste dat tijdens het dromen van zich kan laten horen. Welke boodschap heeft Neptunus voor jou?

Ram

Je nachten kunnen in de maand september onrustig en verwarrend zijn. Misschien kom je in je dromen vreemde wezens tegen zoals kabouters, elfjes of andere ‘supernaturals’. Misschien droom je van overstromingen of storm op zee. Je put uit het rijk van de onbegrensde mogelijkheden en het kan lastig voor je zijn om te duiden wat die dromen betekenen, welke boodschap er voor jou inzit. Als je bedenkt dat we via ons onderbewustzijn allemaal met elkaar zijn verbonden, en dat er communicatie mogelijk is zonder woorden, dan kun jij je voorstellen, dat je sferen en emoties oppakt die niet persoonlijk met jou te maken hebben. Vooral in september ben je daar bijzonder gevoelig voor. Misschien is de boodschap voor iemand anders, misschien voel je wat er elders op onze planeet gebeurt. Sta open voor het idee dat er wél een betekenis is, maar ga er niet obsessief naar zoeken. Je zult merken dat je vanzelf de bevestiging vindt, door verhalen van vrienden of via een krantenbericht. Verder kan het zijn dat angst, woede en verdriet die je hebt verdrongen via je dromen helder worden en om aandacht vragen. Meditatie helpt je om deze gevoelens te verwerken en om innerlijk tot rust te komen.

Stier

Het kan zijn dat je in september vaker droomt over vrienden en vriendinnen. Het kan ook zijn dat gevoelens van vriendschap veranderen door een droom. Je voelt hoe diep je verbonden bent met die ene vriendin of in een droom wordt ineens duidelijk dat een vriend niet zo oprecht is als jij altijd dacht. Misschien vind je die ontdekking vervelend, en heb je moeite om het te geloven want ‘het was maar een droom’. Probeer toch te ontdekken waar die droom vandaan komt. Is het je eigen onzekerheid die opspeelt? Of is er een reden om de ander te wantrouwen? Hoe belangrijk is vertrouwen in vriendschappelijke relaties eigenlijk voor jou? Laat je mensen (te) vaak wegkomen met onbetrouwbaar gedrag omdat je geen ruzie wilt maken, te ‘makkelijk’  bent? En wat doet hun gedrag met jou? Misschien is deze droom er om je duidelijk te maken dat je met het toelaten van onaardige acties je eigenwaarde en geluk ondermijnt. Als je tot die conclusie bent gekomen is het goed om je onvrede uit te spreken. Dan geef je de ander een kans om het goed te maken. Misschien krijg je er dan zelfs een ‘beste’ vriend of vriendin bij.

Tweelingen

In september zou je kunnen dromen over het thema ‘autoriteit’. Misschien krijg je in de nachtelijke uren te maken met een boze manager, een stuurse rechter of strenge politieagent en voel jij je als een klein kind, onder de indruk, onmachtig of niet goed genoeg. Het kan ook zijn dat je droomt over ‘falen’ of ‘vallen’. Als je wakker wordt kun je er misschien om lachen, maar zo’n droom legt gevoelens bloot van onzekerheid. Zijn er gebieden waarin jij je inferieur voelt aan anderen? Niet competent genoeg? Is dat terecht? Of is dat puur je verbeeldingskracht die met je op de loop gaat? Dit soort dromen zijn een uitnodiging om te ontdekken hoe je zekerder kunt worden van jezelf. Soms is het al genoeg om de faalangst van je af te dromen. Soms is het goed om je fundament te verbeteren. Door te zorgen dat je meer kennis of ervaring in huis hebt. En soms is het simpelweg een kwestie van ‘doen’. Realiseer je dat falen niet het einde is, maar dat het hoort bij het leven. Je grootste overwinning is niet dat je alles perfect doet (in de ogen van anderen), maar dat je telkens weer opstaat nadat je onderuit bent gegaan.

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen

  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen

  • En nog veel meer

Kreeft

De goden hebben in september een nachtelijke boodschap voor je. Tijdens de slaap komen er grootse ideeën tot je, ideeën die de wereld kunnen veranderen. Jouw wereld, maar ook de wereld om je heen. Een prachtig plan, misschien iets met politieke strekking. En waarschijnlijk is het nog bruikbaar ook. Misschien zie je jezelf niet zo als een wereldverbeteraar en zie je niet hoe je met zo’n idee aan de gang zou moeten gaan. Dat hoeft ook niet. Maar besef dat dit idee jou wordt ingegeven door een hogere energie. Het bijzondere van dergelijke boodschappen is dat je ze kunt doorgeven als een lichtende fakkel. Aan een sociale beweging bijvoorbeeld of aan een goede vriendin of een kamerlid. Je kunt ook een ingezonden stuk voor de krant schrijven. Vraag je niet af of het goed genoeg is. Je hoeft het niet te perfectioneren, als je het maar de wereld instuurt. Positieve veranderingen komen tot stand omdat een goed idee ergens wordt geboren en niet als wees wordt achtergelaten, maar wordt geadopteerd. Door de inbreng van veel mensen rijpt het tot een volwassen idee. Je zult trots zijn als je over enige tijd merkt dat jouw idee een plek  heeft gevonden in de wereld.

Leeuw

We hebben allemaal weleens zo’n intense droom vol geweld of erotiek, zo’n droom waaruit je ontwaakt en die nog de hele dag je stemming bepaalt. Misschien verschijnt er een ex en reken je af met alles waar je boos over bent geweest tijdens de relatie. Misschien vermoord je hem (of haar) zelfs in je droom.

Krachtig, overrompelend en confronterend. Dat is het soort dromen die Neptunus voor jou in petto heeft. Dromen die je in contact brengen met diepe, verborgen gevoelens van liefde of woede. Dat soort dromen is er niet alleen om die gevoelens op te rakelen, ze zijn er ook om je te helpen de pijn, woede of verdriet te verwerken en daarom heten ze ook wel verwerkingsdromen. Vooral als zo’n droom zich een aantal keren herhaalt, ben je druk bezig met dat proces. Vaak komt er dan ook een moment van inzicht en het gevoel vrij te zijn. Je hebt het vaak genoeg doorvoeld, nu kun je verder. Vertrouw 200 procent op dit innerlijke proces en maak je geen zorgen omdat je ‘er nog steeds niet overheen bent’. Je groeit continu en aan het einde van september ben je dankzij je nachtelijke droomleven, weer een stuk verder.

Maagd

Jouw september-dromen beperken zich niet tot de nacht alleen, maar komen ook overdag. Dan zijn het meer fantasieën. Ze hebben een gemeenschappelijk thema: de liefde. Misschien is het veelvuldig fantaseren over een partner simpelweg een expressie van je enorme hunkering naar liefde. Als je al een partner hebt is het goed om je af te vragen waarom zijn (of haar) liefde niet bevredigend is. Ben je in de liefde een holle Bolle Gijs die nooit genoeg heeft? Of doet de ander jou daadwerkelijk tekort? Ontdekken hoe het zit begint met een gesprek met jezelf, eventueel gevolgd door een gesprek met je partner.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

Ben je single, dan lijkt het misschien logisch dat je naar liefde verlangt en toch is het dat niet. Volgens de  Buddha zijn onze verlangens de oorzaak van ons lijden. Je denkt misschien: als ik een partner heb, zal ik gelukkig zijn. Dat is niet waar, maar je kunt jezelf heel lang die lekkere wortel voorhouden met het idee dat je nu niet happy bent, omdat je geen partner hebt (of omdat je partner niet voldoet aan al je verlangens). De kunst is dat je vrede sluit met je huidige partner met diens gebreken of met je solitaire bestaan.

Weegschaal

Heb je weleens gedroomd dat je tanden waren uitgevallen? Of je haar? Of dat je naakt voor een groep mensen stond? Dat soort nachtelijke avonturen gaat over schaamte en lichaamsbewustzijn. In september kan dit lichaamsbewustzijn een rol opeisen in je dromen. Hoe realistisch en angstig zo’n droom ook kan zijn, ze gaan bijna nooit letterlijk over lichamelijke kwesties, maar bijna altijd over kwetsbaarheid, de angst ontbloot te worden. Vraag je na zo’n droom af waar dat op kan slaan. Sta jezelf toe om kwetsbaar te zijn. Al lijkt het alsof je de enige bent die een gênant probleem heeft of die onzeker is over haar prestaties, iedereen kent dit soort gevoelens. Juist het delen van je angst met een ander, zorgt ervoor dat het gevoel kleiner wordt, dat je er om kunt lachen en dat je beseft hoe ontzettend onwaar het misschien is. Let op, het kan ook zijn dat je droomt over een lichamelijk kwaaltje en dat je letterlijk aangereikt krijgt hoe je ervan kunt genezen. Een voorbeeld: Misschien heb je last van je huid en droom je dat je melkproducten beter kunt laten staan. Schrijf ’s morgens bij het wakker worden je inzicht op, probeer of het helpt.

Schorpioen

In de nachtelijke uren beleef jij in september momenten van grootsheid, sterrendom. Je voelt je machtig en je dromen zijn rijk aan kleur en expressie. Je droomt bijvoorbeeld dat je de hoofdrol speelt in een fantastische film die je zelf regisseert. En terwijl je dat droomt, realiseer je je misschien ook nog wel dát je aan het dromen bent. Als je in een droom deze vorm van helderheid bereikt, heet dat een lucide droom. Dat is op zich al een bijzondere ervaring waar droomonderzoekers allerlei betekenissen aan toekennen.

Maar als we het simpel houden zou je kunnen zeggen dat zo’n droom je bewust maakt van het feit dat jij je eigen leven creëert. Dat je door te fantaseren een toekomst visualiseert, die je vervolgens kunt gaan beleven, als je de nodige stappen zet. Door te focussen op dit proces, kun je een leven van grootsheid creëren. Dat kan letterlijk zijn door een ster te worden op een of ander gebied. Maar het kan ook zijn volgens je eigen definitie van grootsheid, een die misschien niets te maken heeft met geld of aardse roem. Misschien zit jouw sterrendom wel in het bereiken van verlichting of het brengen van grote offers voor anderen.

Boogschutter

Neptunus koerst in september door de zone van je (t)huis. Daar brengt hij je nachtelijke dromen over een huis of een verhuizing. Misschien woon je opeens weer in het huis uit je jeugd. Misschien is je huis veranderd in een bouwval of juist in een kasteel of een glazen paleis. Misschien ontdek je in dat huis een verborgen kamer, waarvan je het bestaan niet wist. Het huis staat in je dromen voor je emotionele fundament. Daarom zegt de kwaliteit van dat huis iets over de staat van je emotionele welzijn. Een bouwval wijst erop dat je verdrietig bent of depressief, dat je de moed bent verloren.

Een huis van vroeger kan gaan over emoties uit die periode die je aan het herbeleven bent. Misschien verdienen ze een nieuwe plek?

Uit zo’n droom kun je ontwaken met een intens verdrietig gevoel, dat nog een paar uur bij je blijft. Besef dan dat je bezig bent geweest met de verwerking van verdriet, onzekerheid of eenzaamheid. Het mag er zijn en het gaat ook weer over. Het is een uitnodiging om heel goed voor jezelf te zorgen, je emoties te erkennen en ze te vertrouwen. Ze zijn de basis bij alles wat je doet.

Steenbok

Je dromen zouden in september kunnen gaan over een spraakverwarring, over iets dat je probeert te zeggen en dat niet overkomt. Misschien droom je dat je een nieuwe taal spreekt, eentje die niemand begrijpt. Of je droomt in een vreemde taal die je spreekt, Spaans of Engels. Dat kan te maken hebben met droomplaneet Neptunus in jouw astrologische zone van de communicatie. Het kan je helpen inzicht te krijgen in de processen die nodig zijn voor een echt goed gesprek. Dat is niet alleen maar een kwestie van een boodschap willen overbrengen, maar ook van luisteren. Van de juiste woorden kiezen en het juiste moment. Als de ander bereid is om je verhaal te horen. Zo’n droom kan je helpen in te zien dat jouw verhaal helemaal niet wordt gehoord en dat het tijd is om stil te zijn en te luisteren naar wat een ander te vertellen heeft. En misschien ontdek je dankzij zo’n droom dat communicatie zonder woorden, in stilte of in gebaren minstens zo krachtig kan zijn als een lange monoloog. Dat je daarmee veel meer verbondenheid creëert. Kortom, als je ‘luistert’ naar deze droom, gaan er nieuwe wegen van contact voor je open.

Waterman

Voor jou opent zich in je septemberdromen een schatkist. Het kan er een zijn waarvan je zegt: wow, ik wist niet dat het erin zat, wat ben ik rijk! Dat is natuurlijk niet letterlijk bedoeld. Onder een schatkist verstaat je onderbewustzijn alles wat je in huis hebt aan gaven en talenten, je figuurlijke rijkdom. Kijk met die wetenschap in je achterhoofd eens opnieuw naar de symbolen die in je dromen verschijnen. Staan ze soms voor een talent dat je onbenut laat en waar je eigenlijk meer mee zou willen of kunnen doen? Hoe zou je dat vorm kunnen geven? Droom je van een lege schatkist, dan kan dat letterlijk betekenen dat je je zorgen maakt over geld. Maar daarachter kan zich een gebrek aan eigenwaarde verschuilen. Het gevoel dat je minder waard bent dan anderen en daarom alles moet weggeven. In dat geval is het ook goed om die droom te onderzoeken. Wat zou je kunnen doen om je schatkist te vullen? Welke knop moet er om in je hoofd? Hoe kun je ervoor zorgen dat anderen niet langer jouw kostbaarheden plunderen? Misschien heb je het antwoord niet meteen, maar stel je er in elk geval voor open.

Vissen

Neptunus bemoeit zich zo intensief met jou, dat het in september lastig is om droom en werkelijkheid uit elkaar te houden. Je kunt midden in de nacht wakker worden uit een nachtmerrie die zo reëel is, dat je zeker weet dat het echt is gebeurd. Of misschien droom je over een verre vriend, of een oude liefde, die ineens weer voor je staat. Dat kan een sterk signaal zijn dat die ander ook met jou bezig is en dat het goed kan zijn contact op te nemen. Misschien droom je dat het huis overstroomt en als je wakker wordt blijkt de kraan aan te staan. Wat het ook is, vertrouw erop dat die dromen een boodschap voor je hebben. Futiel of belangrijk, dat kan allebei. Maar je bent extra gevoelig voor alles signalen die op je afkomen, of ze nu uit de keuken komen, of uit de kosmos. Je hersenen, die de dromen produceren, maken geen onderscheid tussen grote en kleine dingen. Ze tappen uit je omgeving en uit je onderbewustzijn, alsof ze een televisiesignaal ontvangen dat ze op jouw innerlijke beeldscherm afspelen. Jij hoeft alleen maar te kijken en als het programma je niet boeit, zap je gewoon verder.

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Horoscoop: deze maand ontdekt Waterman een verborgen talent
Horoscoop: deze maand ontdekt Waterman een verborgen talent