Zonnehoroscoop: zo komt je kind tot bloei

Zonnehoroscoop: zo komt je kind tot bloei Zonnehoroscoop: zo komt je kind tot bloei Zonnehoroscoop: zo komt je kind tot bloei

Ieder kind heeft van elk sterrenbeeld kenmerken. Maar sommige komen wat sterker naar voren dan andere. Wel kun je astrologie gebruiken om je kind te helpen zich goed te ontwikkelen.  

Het zou onzin zijn om te denken dat Kreeften en Schorpioenen het alleenrecht hebben op emoties en dat andere tekens gevoelsarm zijn. Of dat Watermannen origineel zijn en de rest saai is. Toch is astrologie wel aan te wenden als hulpmiddel bij de ontwikkeling van je kind. Bijvoorbeeld door te kijken naar de tekens waarin de Zon en de Maan staan. Die zijn verbonden met de kindertijd en hebben te maken met de ontwikkeling van een gezond ego en een stevige emotionele basis, de grounding.

Pure energie

Op Happinez.nl vind je een handleiding voor het Zonneteken; dat is het sterrenbeeld van je kind. De Zon gaat over levenskracht, levenslust, speelsheid en creativiteit. Het vertegenwoordigt de energie van de levensbron die bij een kind in pure, ongesnoeide vorm aanwezig is. Als we die energie voeden en in goede banen leiden, ontwikkelt een kind zelfvertrouwen. Dat sterkt hem of haar later om de goede richting te vinden en overeind te blijven als de onvermijdelijke levenslessen komen.

Intuïtie

Een kind is zoveel meer dan zijn sterrenbeeld; je zou het tekort doen door het te benoemen als ‘je bent typisch een Leeuw of typisch Vissen’. Het ook niet de bedoeling er op te hameren dat het een Ram is en daarom zo ongeduldig. Wat wel kan is het Ram-kind op een liefdevolle manier lessen bij te brengen in geduld, en het tegelijkertijd de kans te geven voluit Ram-energie uit te leven. Dat is namelijk wat een Ram-kind nodig heeft. Maar dat doe je niet door klakkeloos aan te nemen dat het kind een Ram is en het dus nodig heeft om geduld te leren. Misschien heeft jouw Rammetje juist veel van het teken Vissen of Stier meegekregen en heeft het heel andere behoeftes. Astrologie kan inzichten geven, maar schakel vooral niet je intuïtie als moeder of vader uit, en doe niet willekeurig  wat de sterren suggereren.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

Rolverdeling

Je ziet vaak dat in gezinnen de Zon of Maan van een ouder in hetzelfde teken staat als de Maan of Zon van de ander. De Zon heeft van nature meer mannelijke, vaderlijke eigenschappen en de Maan is meer verbonden met de moeder. Het kan zijn dat de ene ouder beter is in het stimuleren van de Zon-energie (het creatieve stuk, het ego) en de ander in het voeden van de Maan-energie (het emotionele stuk). Vaak –  maar niet altijd – zie je dat de moeder zich meer richt op de emotionele Maan-kant, terwijl de vader meer bezig is de Zon-energie te stimuleren. Hij zal het kind eerder aanmoedigen om op avontuur te gaan, te spelen en te sporten. Daarom is het voor de ontwikkeling van een kind belangrijk dat moeders hun partner zijn eigen, vaderlijke rol gunnen. Maar die rolverdeling is geen ijzeren wet. Dus blijf openstaan en haal het beste uit de Zonnehoroscoop voor kids: dat wat jouw kind laat bloeien

Lees hier de zonnehoroscoop van jouw kind

Nog even dit

Je hoort weleens dat een kind geboren wordt met in zijn onderbewuste een blauwdruk voor zijn levensweg. Een [roadmap]waarmee het kind de ervaringen kiest die passen bij de groei van zijn ziel. Met spirituele astrologie kan er een grove schets worden gemaakt van die blauwdruk. Maar kan een kind nog wel onbevooroordeeld de juiste keuzes maken als het door zijn horoscoop hints krijgt voor de toekomst? Misschien is het beter te wachten met die informatie tot het moment dat iemand volwassen is. Dan kunnen spirituele inzichten uit de horoscoop wellicht duidelijkheid brengen in de chaos die het leven soms met zich meebrengt. Voor een kind lijkt die informatie een ver-van-mijn-bedshow.

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Happi.kids ‘Altijd blijven spelen’ ligt nu in de winkel
Happi.kids ‘Altijd blijven spelen’ ligt nu in de winkel