Bloesemremedies: magische boodschappen van plant spirits

Bloesemremedies: magische boodschappen van plant spirits Bloesemremedies: magische boodschappen van plant spirits Bloesemremedies: magische boodschappen van plant spirits

Soms heb je een zacht duwtje in de goede richting nodig. Planten en bloemen bezitten precies de subtiele wijsheid om je lichaam in te fluisteren wat nodig is. Het is de magische werking van de plantenwereld.

De maatschappij gaat zo hard dat we vaak niet meer zijn afgestemd op de zachte fluistering van de natuur om ons heen. Maar elke bloem, elke plant, iedere boom en ieder bosje heeft een eigen plant spirit, een subtiele wijsheid waar je iets van kunt leren. Van de unieke boodschappen van bloesems worden zelfs remedies gemaakt, waarbij de essentie van de plant in een flesje wordt opgevangen. Zo’n remedie werkt energetisch, en lijkt op magische wijze een disbalans op fysiek, emotioneel, mentaal of spiritueel gebied te kunnen harmoniseren. Het is helende wijsheid uit de natuur. Het mooie daaraan is de zachte werking: de remedie werkt niet direct op een plek, maar geeft inzicht en wijst de weg naar een natuurlijk herstel van de balans, op het moment dat jij eraan toe bent.

Kiezen op intuïtie

Iedereen kan de boodschap van een plant ervaren, het enige wat je hoeft te doen – niet dat het een makkelijke opdracht is, het kan enige oefening vereisen: is stil worden en je intuïtie en verbeelding gebruiken. Net als bij krachtdieren, zit er een zekere logica in de boodschap van een plant. Zo geeft de remedie van braam, één van de eerste planten die opkomt op braakliggende grond, de kracht om ergens aan te beginnen. En beschermt je daarbij, wat je weer kunt afleiden uit de doorns die de plant heeft. Een oude eik die al honderden jaren op een plek staat en wijs is geworden door alles wat er om hem heen is gebeurd, geeft aarding, een gevoel van verbinding en rust. En een kortbloeiende lotusbloem kan je laten genieten van het huidige moment.

Wat kun je op dit moment goed gebruiken?

Via de fytotherapie, de kruidengeneeskunde, is al bekend dat bepaalde bloemen en planten iets voor mensen kunnen betekenen: lavendel werkt ontspannend, St. Janskruid wordt ook wel ingenomen tegen neerslachtigheid en kamille is rustgevend. Welke remedie je nodig hebt is te beredeneren, maar dan zit je mind ertussen. Veel beter is het om intuïtief te kiezen of te pendelen, want misschien komt er wel iets uit waar je verstandelijk niet op komt, maar wel iets is wat je nu goed kunt gebruiken.

Wijze vibraties

De wijsheid van de bloem wordt op het lichaam overgebracht door middel van vibraties. Je hoeft de druppels niet per se in te nemen, ze werken ook als je ze op de huid druppelt of in de slaapkamer zet. Daarom zijn ze ook heel geschikt voor kinderen, dieren en ruimtes. Druppels vermengen zich met het water in je lichaam, delen hun boodschap en geven zo energetische ondersteuning, harmoniseren het evenwicht. De druppels kunnen het beste met enige regelmaat genomen worden. Hoe veel je nodig hebt is te pendelen, want voor iedereen anders.

Illustratie: Rijksstudio

Dit artikel is redactioneel ingekort. Het hele artikel lees je in Happinez ‘Klein geluk’. Bestel dit nummer nu zonder verzendkosten in de Happinez webshop.

Over auteur
Nicole van Borkulo is sinds 2015 werkzaam als eindredacteur bij Happinez. Ze studeerde journalistiek en specialiseerde zich in tijdschriften, waar ze inmiddels al ruim tien jaar vol enthousiasme mee bezig is in haar werk. Nicole houdt zich veel bezig met voeding, haar kinderen en duurzaamheid, waar ze ook graag mooie artikelen over schrijft voor Happinez.

Meer lezen over planten en bloemen?

Dit zijn 6 helende wilde planten uit Nederland.

Volgend artikel
5 tips voor (nog) meer tuinplezier én waarom tuinieren spiritueel is
5 tips voor (nog) meer tuinplezier én waarom tuinieren spiritueel is