Laad jezelf op met zonnekracht: 4 fijne rituelen

Laad jezelf op met zonnekracht: 4 fijne rituelen Laad jezelf op met zonnekracht: 4 fijne rituelen Laad jezelf op met zonnekracht: 4 fijne rituelen

Ze is er altijd – ook als ze even niet te zien is – en de hele wereld draait letterlijk om haar. Breng een ode aan de zon – onze grote bron van energie – met deze fijne rituelen en ervaar haar bijzondere krachten.

Zonlicht laat alles op aarde groeien – geen wonder dat de zon als oerkracht en bron van al het leven op aarde al sinds de prehistorie wordt aanbeden. Daarbij hebben we als mens de zon ook nodig voor de aanmaak van vitamine D, onmisbaar voor stevige botten en tanden.

Zonnegroet

De zonnegroet is een bekende yoga-oefening om de dag mee te beginnen. Deze oefening geeft energie en door de zon te begroeten, word je liefdevol herinnerd aan je plek in de wereld: stevig tussen hemel en aarde. Bekijk hier hoe je de zonnegroet doet.

Spiegel de zon

Ook een fijn ritueel voor een portie zonnekracht: neem een spiegel of een zilveren schaal en plaats deze zo dat hij het zonlicht weerkaatst. Ga op een plek staan waar je het gebundelde zonlicht kunt opvangen. Voel de zonnestralen en sla de warmte op in je hart en ziel. 

Sungazing

Wist je dat de zon je lichaam ook via de ogen veel zonnekracht kan geven? Dit noem je Sungazing, ofwel zonnestaren: een oude genezingsmethode waarbij het zonlicht in je ogen schijnt. Dit zou veilig zijn om te doen – te beginnen met tien seconden – in het eerste uur na zonsopkomst en het laatste uur vóór zonsondergang. Het zonlicht zou dan via de zenuw- en energiebanen door het lichaam verspreiden. Met als gevolg een verhoging van het bewustzijn, een snellere genezing van beschadigde lichaamscellen en minder last van pijn of depressie.

Zomeroogst

Een feestje in de zomer: de zee aan bloemen in de tuin en het wild – gegroeid en gevoed onder het licht en de kracht van de zon. Neem bijvoorbeeld de prachtige Calendula – goudsbloem – die bekend staat om haar herstellende en beschermende en haar versterkende en verwarmende effect op de huid. Ooit gaf een monnik deze bloem de naam ‘bruid van de zon’ omdat ze gedurende de hele dag de zon volgt. Hierdoor absorberen de bloemblaadjes veel licht en warmte, wat vervolgens omgezet wordt in talrijke actieve bestanddelen.

Over auteur
Dit artikel is met liefde geschreven door de redacteuren van de Happinez online redactie. Benieuwd naar de gezichten achter de artikelen? Bekijk dan ook ons colofon.

Meer lezen over de zon?

Vier manieren om van de energie van de zon te genieten.

Volgend artikel
Energie en creatie: gebruik de (spirituele) kracht van de zon
Energie en creatie: gebruik de (spirituele) kracht van de zon