Energie en creatie: gebruik de (spirituele) kracht van de zon

Energie en creatie: gebruik de (spirituele) kracht van de zon Energie en creatie: gebruik de (spirituele) kracht van de zon Energie en creatie: gebruik de (spirituele) kracht van de zon

Niets zo fijn als de warmte en het licht van de zon. Onze bron van energie die alles op aarde laat leven, groeien en bloeien. Omarm haar kosmische kracht en ontdek hoe die jou kan helpen in je dagelijks leven.

Als je ziet hoe alles langzaam tot leven wordt gekust door de energie van de zon, dan besef je hoe afhankelijk wij als mensen zijn van de zon. Zonlicht koestert, verwarmt en voedt. Ze zorgt dat de planten en algen groeien, die het begin vormen van alle voedselketens. Maar er is meer waarom wij niet zonder de zon kunnen.

Aanmaak vitamine D

We hebben zonlicht ook nodig voor de aanmaak van vitamine D. Het zorgt voor sterke botten en tanden en is belangrijk voor de weerstand. Wist je overigens dat de huid alleen vitamine D aanmaakt als je onbeschermd, dus zonder zonnebrandcrème, de zon in gaat?

Meer energie

Door zonlicht maak je endorfine aan, ook wel het gelukshormoon genoemd. Dit zorgt voor meer energie en een euforisch gevoel. Ook serotonine wordt gestimuleerd door zonlicht. Deze stof laat onrust verdwijnen en zorgt ervoor dat je vrolijk wordt.

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen

  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen

  • En nog veel meer

Warmte

De warmte van de zon doet ons ook goed. De doorbloeding wordt positief gestimuleerd, waardoor je spieren ontspannen. Voel je je lusteloos? Laad jezelf dan op aan de zon en laat je verwarmen.

Levenskracht en creatie

Ook wordt er aan de zon mooie symbolische en spirituele betekenissen toegedicht. Zo staat de zon binnen de astrologie voor levenskracht en creatie. Ze symboliseert zelfvertrouwen, welwillendheid, autoriteit, nobelheid, gulheid en ambitie. Daarnaast toont de zon onze diepste doelstellingen in het leven, wat we willen. Ze staat symbool voor de behoefte om jezelf te kunnen zijn.

Geluk en optimisme

In de tarot staat de zon voor geluk, optimisme, plezier, succes, warmte, vertrouwen en levensvreugde. De energie van de zon is aanstekelijk en krachtig. Trek je deze tarotkaart dan moedigt die jou aan om de zon in jezelf, je ware zelf, te laten zien. Laat je licht schijnen, zodat anderen zich aan jou warmen. De positieve energie van de zon werkt als een magneet. Het is een grote inspiratiebron.

Meer lezen over de zon?

Vier manieren om van de energie van de zon te genieten.

Volgend artikel
Zo krijg je grip op je dromen
Zo krijg je grip op je dromen