Energie en creatie: gebruik de (spirituele) kracht van de zon

Energie en creatie: gebruik de (spirituele) kracht van de zon Energie en creatie: gebruik de (spirituele) kracht van de zon Energie en creatie: gebruik de (spirituele) kracht van de zon

Niets zo fijn als de warmte en het licht van de zon. Onze bron van energie die alles op aarde laat leven, groeien en bloeien. Omarm haar kosmische kracht en ontdek hoe die jou kan helpen in je dagelijks leven.

Als je ziet hoe alles langzaam tot leven wordt gekust door de energie van de zon, dan besef je hoe afhankelijk wij als mensen zijn van de zon. Zonlicht koestert, verwarmt en voedt. Ze zorgt dat de planten en algen groeien, die het begin vormen van alle voedselketens. Maar er is meer waarom wij niet zonder de zon kunnen.

Aanmaak vitamine D

We hebben zonlicht ook nodig voor de aanmaak van vitamine D. Het zorgt voor sterke botten en tanden en is belangrijk voor de weerstand. Wist je overigens dat de huid alleen vitamine D aanmaakt als je onbeschermd, dus zonder zonnebrandcrème, de zon in gaat?

Meer energie

Door zonlicht maak je endorfine aan, ook wel het gelukshormoon genoemd. Dit zorgt voor meer energie en een euforisch gevoel. Ook serotonine wordt gestimuleerd door zonlicht. Deze stof laat onrust verdwijnen en zorgt ervoor dat je vrolijk wordt.

Warmte

De warmte van de zon doet ons ook goed. De doorbloeding wordt positief gestimuleerd, waardoor je spieren ontspannen. Voel je je lusteloos? Laad jezelf dan op aan de zon en laat je verwarmen.

Worry free genieten

Ondanks haar magische en magnetische krachten, moeten we onszelf ook tegen de zon beschermen. Hoe sterker de zonkracht (de hoeveelheid UV-straling), hoe sneller je huid beschadigt. Met de natuurlijke zonproducten van Naïf kan je hele gezin worry free van de zon genieten. De producten bevatten een minerale filter op basis van zinkoxide. Deze filter werkt als een soort spiegel op je huid, waardoor uv-stralen worden gereflecteerd. Voordeel hiervan is dat je meteen na het smeren beschermd bent. Bij chemische uv-filters trekt het product juist in je huid, waardoor uv-stralen worden geabsorbeerd. Minerale filters zijn bovendien liefdevol voor de oceaan. Ze laten namelijk geen schadelijke ingrediënten achter in het water.

Levenskracht en creatie

Ook wordt er aan de zon mooie symbolische en spirituele betekenissen toegedicht. Zo staat de zon binnen de astrologie voor levenskracht en creatie. Ze symboliseert zelfvertrouwen, welwillendheid, autoriteit, nobelheid, gulheid en ambitie. Daarnaast toont de zon onze diepste doelstellingen in het leven, wat we willen. Ze staat symbool voor de behoefte om jezelf te kunnen zijn.

Geluk en optimisme

In de tarot staat de zon voor geluk, optimisme, plezier, succes, warmte, vertrouwen en levensvreugde. De energie van de zon is aanstekelijk en krachtig. Trek je deze tarotkaart dan moedigt die jou aan om de zon in jezelf, je ware zelf, te laten zien. Laat je licht schijnen, zodat anderen zich aan jou warmen. De positieve energie van de zon werkt als een magneet. Het is een grote inspiratiebron.

Wist je dat …

Er jaarlijks meer dan 14.000 ton zonnebrandcrème in de oceaan belandt? Dan is het wel zo fijn als je zonnebrandcrème oceaanvriendelijk is. Zowel de natuurlijke zonnebrandcrème als de -lotion van Naïf zijn vrij van oxybenzone en octinoxate, de stoffen die koralen en zeedieren kunnen aantasten. Daarnaast bevatten ze geen microplastics of chemische conserveermiddelen. Dat betekent dat je rustig kunt gaan zwemmen met Naïf zonbescherming. En aan de verpakking is natuurlijk ook gedacht; deze is gemaakt van bioplastic op basis van suikerriet in plaats van fossiele brandstoffen. Hierdoor wordt ook CO2 bespaard. Zorgeloos zonnen dus.

Volgend artikel
Zo krijg je grip op je dromen
Zo krijg je grip op je dromen