Lichamelijke klachten? De kinesioloog weet raad

Lichamelijke klachten? De kinesioloog weet raad Lichamelijke klachten? De kinesioloog weet raad Lichamelijke klachten? De kinesioloog weet raad

Chronische hoofdpijn, gevoelige darmen, haaruitval, onrustige huid, hartkloppingen; iedereen heeft voor korte of langere duur wel eens last van een lichamelijke kwaal zonder duidelijke oorzaak. Frustrerend.

Zeker als je bedenkt dat ieder lichaam een zelfhelend vermogen heeft. Daar komt de kinesioloog om te hoek kijken: een alternatieve genezer die door middel van spiertesten met jouw lijf communiceert. In principe communiceert je lichaam met jou en niet met een vreemde, maar als een klacht lang aanhoudt, kun je wel wat hulp gebruiken. Chronisch last van een onverklaarbare klacht? Ga op onderzoek naar wat je lijf vertelt.

Signalen van je lichaam

Een gezond lijf is flexibel en kan tegen een stootje, maar er zijn grenzen en die geeft je lichaam aan. Als jij op een drukke werkdag je vierde kop koffie drinkt, wordt je maag (gevoelig of niet) niet vrolijk. En als jij na een korte nacht slaap een zware bootcamptraining volgt, voel je je vermoedelijk niet herboren na afloop. Je lichaam communiceert, maar onze wilskracht overschaduwt grenzen en remmingen gemakkelijk. Je kunt best een keer of twee over de grens gaan zonder daar last van te hebben, maar als het een gewoonte wordt, gaat je lijf protesteren. Je wordt bijvoorbeeld ziek, krijgt een blessure, last van je darmen, een trillend ooglid of haaruitval. Kortom, je lichaam roept: ho! Sommige signalen herken je meteen, andere niet. Ontdek wat een kinesioloog voor je kan betekenen.

Aversies en behoeftes

Lichaam, voeding en emoties zijn de onderwerpen waar een kinesioloog zich mee bezighoudt. Door middel van spiertesten beoordeelt een kinesioloog waar spanningen in je lichaam zich bevinden en waar de energie hoog of juist laag is.

Hoe werkt zo’n spiertest? Het wordt op verschillende manieren gedaan, maar het meest gebruikelijk is dat je je linkerarm omhoog houdt op een ontspannen manier (dus: zonder kracht te zetten). Als jij in die houding zit, duwt de kinesioloog die met zijn hand naar beneden terwijl hij een voedingsstof noemt of je die (in vaste of energetische vorm) in je rechterhand geeft. Op het moment dat je arm aan kracht verliest, weet de kinesioloog dat je lichaam niet goed op deze stof reageert en is het tijd om uit te zoeken waar dit uit voortkomt.

Bijvoorbeeld: de kinesioloog noemt ‘gluten’ en je arm beweegt fors naar beneden. Dat betekent dat je lichaam gluten niet optimaal opneemt, wat niet alleen voor lichamelijke, maar ook voor emotionele disbalans kan zorgen. Het klinkt misschien als een on(be)grijpbare methode, maar op het moment dat je zelf een spiertest ondergaat, voel je de aversies en behoeftes die je lichaam uitzendt en snap je beter hoe het werkt.

Balans in je systeem

Een kinesioloog kan ‘gemeten’ disbalans in je systeem behandelen. Hoe die behandeling eruit ziet, verschilt per persoon. Soms is het nodig om een bepaalde voedingsstof uit je eetpatroon te schrappen en te bekijken wat het effect is, een andere keer is een begeleide ademhalingsoefening ter plekke genoeg. Er zijn veel verschillende vormen van Kinesiologie. Het wordt vaak gebruikt als combinatiebehandeling door bijvoorbeeld acupuncturisten, orthomoleculaire therapeuten of reiki-behandelaars. Als je niet begrijpt wat er voor onbalans zorgt in je systeem en wilt weten hoe het met je energiehuishouding staat: zoek een kinesioloog en breng je lijf weer in evenwicht.

Meer weten?

Meer lezen?

  • Last van lichamelijke klachten? Lees hier hoe acupunctuur zou kunnen helpen
  • Lees hier de gezondheidshoroscoop van de maand september
  • Kun je ziek worden van emoties? Wij spraken met een expert
Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.
Volgend artikel
Terug naar de basis: 5 tips om thuis je lichaam te reinigen
Terug naar de basis: 5 tips om thuis je lichaam te reinigen